Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Jezero igra za mjesto u vrhu, Podgorica za izlazak iz krize

Svojom zaslugom, ali i spletom okolnosti, Plavljani danas u Beranama protiv Podgorice igraju za treće mjesto na tabeli

Finiš jesenje polusezone Jezero dočekuje sa pozicije koja je bliža zoni Evrope nego mjestima koje vode u baraž.

Kordić, Foto: Fscg.me

Svojom zaslugom, ali i spletom okolnosti, Plavljani danas u Beranama protiv Podgorice igraju za treće mjesto na tabeli.

“Zeti su oduzeti bodovi, a tako smo se i mi popeli za jednu poziciju na tabeli. Ako pobijedimo Podgoricu bićemo treći što bi bilo iznenađujuće velika satisfakcija za sve što radimo. Uradićemo sve da osvojimo bodove, ali ne gledamo gdje je ko. Idemo redom, od meča do meča, uvijek sa ciljem da odigramo dobro i popravimo saldo”, rekao je trener Milija Savović.

Kormilar Jezera svjestan je da da njegov tim čeka težak posao protiv rivala od kojeg su izgubili u Lješkopolju.

Taj duel, međutim, mogao je da se završi i drugačije, povoljnije po Plavljane.

“Nijesmo odigrali loše na ,,DG Areni”, ali nijesmo iskoristili svoje šanse. Protivnik je to kaznio. Nadam se da ćemo ovoga puta biti bolji i imati više sreće. Trenirali smo dobro tokom pauze, spremni smo, a neće nas zavarati to što Podgorica u posljednje vrijeme nema rezultate koje je imala na početku prvenstva. To je dobar tim i sigurno nas čeka težak meč”, ističe Savović.

Pauza u prvenstvu čini se da je došla u pravi čas za Podgoricu. Lješkopoljci su bili apsolutni hit prvenstva, bili i lideri prvoligaškog karavana, u prvih sedam kola nijesu doživjeli poraz, a onda je došlo do pada. Posljednja četiri kola tim sa ,,DG Arene” osvojio je samo bod, pa je pauza došla u pravi čas da Milorad Peković osvježi tim, trgne svoju ekipu i da spremi svoje izabranike za finiš polusezone.

Podgorica je upala u rezultatsku krizu, a nakon dvonedjeljne pauze i velikog rada, Lješkopoljci su odlični da na nju stave tačku već danas u Beranama, gdje gostuju ekipi Jezera.

“Očekuje nas zahtjevan meč. Ekipa Jezera je vrlo dobra i veoma čvrsta, posebno kada je u ulozi domaćina. Baš zbog toga svjesni smo da nas čeka težak posao”, objasnio je mladi čuvar mreže Nikola Ivezić, koji se nakon obaveza u mladoj reprezentaciji priključio klubu.

Podgorica je posljednji put slavila na svom terenu protiv Rudara (2:0) 17. oktobra, a 20. septembra na ,,DG Areni” Lješkopoljci su minimalno savladali Jezero, golom Kordića. Ako se zna da je Jezero, nakon Dečića, ekipa sa najmanje primljenih golova (samo devet na 13 mečeva), onda je jasno da Podgoricu čeka težak posao da baš u ovoj utakmici najavi izlaz iz krize, a bodovi su joj potrebni kako bi ostala u gornjem dijelu tabele.

“Imali smo vremena da se pripremimo za ovaj meč i dobro analiziramo protivnika. Očekivanja su kao i uvijek, tako da imamo jak motiv da se vratimo pobjedničkom ritmu i samim tim ostanemo u trci do kraja za vrh tabele”, naglasio je Ivezić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve