Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

1.CFL: Jezero dočekalo važnu pobjedu

Plavljani su slavili na ''Trešnjici'' (2:1) i u derbiju začelja prepustili Zeti fenjer prvoligaškog karavana

Toliko željena pobjeda Jezera stigla je u 7. kolu Telekom 1. CFL.

Plavljani su slavili na ”Trešnjici” (2:1) i u derbiju začelja prepustili Zeti fenjer prvoligaškog karavana.

– Trebalo je da trijumf dođe ranije. Mislim da smo ga zaslužili u nekim prethodnim utakmicama, ali ostvarili smo ga u Golubovcima, gdje možda nijesmo bili na nivou pojedinih mečeva prije pauze. Vodili smo protiv Petrovca i Podgorice, a oba puta smo izgubili. Poveli smo i protiv Zete, ispustili prednost, ali smo ipak našli načina da damo drugi gol za pobjedu. Vjerujem da je ovo okidač koji će značiti ekipi, rekao je trener Mladen Lambulić.

Jezero je povelo u četvrtom minutu preko Boškovića, a potom se povuklo, prepustivši teren i inicijativu protivniku.

Domaćin je stvorio nekoliko prilika, da bi u drugom poluvremenu izjednačio iz penala koji je realizovao Ivan Vukčević.

Ključne su bile izmjene koje je napravio strateg Plavljana – Vlaisavljević i Kontić su ušli u nastavku, a upravo su njih dvojici režirali trijumf gostiju.

Prvi je asistirao, a drugi pogodio za velika tri boda.

– Kada brzo otvoriš utakmicu imaš mogućnost da nastaviš u istom ritmu ili da se nesvjesno povučeš, što je bio slučaj sa nama. Zeta je pravila prilike poslije naših grešaka, uglavnom pogrešnih pasova u rizičnoj zoni. Primili smo gol iz penala, ali borili smo se do kraja. Vlaisavljević je svojim ulaskom promijenio utakmicu. Nakon prodora i tačnog dodavanja namjestio je gol za pobjedu. Drugi pogodak je djelo Kontića, koji je veliki radnik i sada je nagrađen za sve ono što pruža na treninzima i kada igra. Nijesmo se još gledali jer sam momcima dao dva slobodna dana, ali očekujem da ovo bude trenutak koji će podići ekipu, ističe Lambulić.

Jezero u narednom kolu gostuje Budućnosti.

– Pred nama je teži izazov. Budućnost je 100 posto favorit, ali nijesam od onih koji će reći – nemamo što da izgubimo. Imamo, to su tri boda ili bod, ali sigurno se nećemo predati. U našoj ligi ne možeš da tvrdiš da ćeš nekoga pobijediti ili od nekoga izgubiti. Naše je da se borimo, da damo maksimum, a što će nam to donijeti – vidjećemo po završetku duela pod Goricom. Da je bolja i fizički spremnija, Budućnost će morati da dokaže na terenu, zaključio je Lambulić, koji neće moći da računa na tandem štopera, Jovićevića i Dedića, zbog crvenih kartona.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve