Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Iskra vjeruje u plasman na evroscenu

Prvo okupljanje je zakazano za 10. januar naredne godine, a samo dva dana kasnije, nakon obaveznih prozivki i psihofizičkih provjera, Iskra će otputovati u hrvatski Medulin, gdje će učestvovati na jakom međunarodnom turniru sa timovima iz Austrije, Srbije i grada domaćina

Kada se saberu utisci i stručni štab narednih dana uradi ozbiljniju analizu dosadašnjeg toka šampionata, vjerovatno će se doći do zaključka da je Iskra ostvarila zavidan učinak u tekućoj sezoni, ali i do konstatacije, naročito od strane vjernih navijača, da su ”crveno-bijeli” mogli i više od postignutog.

To se prije svega odnosi na prvenstveni saldo koji trenutno iznosi 29 bodova, pri čemu su Danilovgrađani osam utakmica riješili u svoju korist, pet odigrali neriješeno i šest izgubili, uz gol razliku 22:18.

Ambicije

Prilikom rekapitulacije učinjenog u prethodnom periodu, treba podsjetiti da je Iskru uoči baraža u, mora se priznati, teškom trenutku i još težoj poziciji na tabeli, preuzeo tadašnji pomoćni trener Srđan Nikić, koji je ipak uspio da sa ekipom sačuva prvoligaški status.

– Zahvalan sam upravi na povjerenju i igračima u koje sam vjerovao da možemo skupa uz velike napore i sinergiju sa svim strukturama ovog uglednog sportskog kolektiva nastaviti grčevitu borbu sa najboljim crnogorskim klubovima, jer Danilovgrađani zaslužuju mjesto u eliti. Poslije toga neminovan je bio rez u sastavu, tako da su mnogi prvotimci otišli, ali isto tako došlo je i nekoliko novajlija, pa smo napravili respektabilnu ekipu koja će prije odlaska na zimski odmor ostvariti drugi najbolji rezultat u prvom dijelu prvenstva, osim onog kada smo izborili plasman u prvu ligu i tada sakupili 32 boda. Što se tiče Kupa, napravili smo iskorak u odnosu na prošlu godinu i naša je želja da se domognemo finala i borimo za pehar. Zasluge za pomenute uspjehe pripadaju igračima, ali i mojim saradnicima, te upravi kluba za veliku i nesebičnu podršku, kao i ”serdarima” koji su nam uvijek bili vjetar u leđa, nije krio zadovoljstvo Nikić, koji u prvi plan ističe nadu da će se naredne godine ponovo domoći Evrope.

– Naš cilj je međunarodna scena i mislim da imamo kapaciteta za taj poduhvat, ali svjesni smo činjenice da su Budućnost, Sutjeska i Dečić nedodirljivi po tom pitanju, te da ćemo borbu voditi sa Petrovcem i eventualno Mornarom koji može da zaprijeti. Ali daćemo sve od sebe da ponovo odmjerimo snage sa nekim klubom iz okruženja.

Pripreme

Prvo okupljanje je zakazano za 10. januar naredne godine, a samo dva dana kasnije, nakon obaveznih prozivki i psihofizičkih provjera, Iskra će otputovati u hrvatski Medulin, gdje će učestvovati na jakom međunarodnom turniru sa timovima iz Austrije, Srbije i grada domaćina.

– Volio bih da ekipa ostane na okupu, tim prije, jer su vrijedni i ambiciozni mladići iz sadašnjeg tabora iznijeli teret veoma zahtjevnih takmičenja. Međutim, Bakrač, Milojko i Tučević imaju takav dogovor sa upravom da u slučaju njima odgovarajućih ponuda karijeru nastave u inostranstvu. Bio bi to veliki hendikep, s obzirom na to da su se već navikli na ovu sredinu i stekli simpatije navijača. Ali, moramo biti naredni i takvom epilogu i nastaviti sa istim žarom da se nadmećemo za vrh tabele, rekao je Nikić, uvjeren da agilna uprava neće sjedjeti skrštenih ruku, te da će uoči i tokom prelaznog roka učiniti napor da osvježi redove.

Za sada je dogovorena saradnja sa Perišom Pešukićem, iskusnim igračem koji je branio boje Budućnosti, Patrizana i Novog Pazara na poziciji desnog beka.

– U planu je da nam se priključe još dva-tri domaća ili strana igrača, ali o njihovim imenima još je rano govoriti, dodao je Nikić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve