Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Iskra pod reflektorima čeka Romantičare

Hit jesenjeg dijela Telekom l.CFL Iskra konačno će zaigrati na svom stadionu u ovogodišnjem šampionatu. U goste joj stiže OFK Titograd i biće to meč koji će od 17 sati otvoriti 20. kolo u prvenstvu Crne Gore. Preostale utakmice na programu su sjutra

Fudbalsko proljeće je konačno stiglo. Tu je i “našminkani” stadion “Braće Velašević” sve je spremno za povratak fudbala u Daniovgrad, ali i povratak crnogorskog karavana nakon zimske pauze i to večeras pod reflektorima.

Iskra, Foto: CG-fudbal.com

Hit jesenjeg dijela Telekom l.CFL Iskra konačno će zaigrati na svom stadionu u ovogodišnjem šampionatu. U goste joj stiže OFK Titograd i biće to meč koji će od 17 sati otvoriti 20. kolo u prvenstvu Crne Gore. Preostale utakmice na programu su sjutra.

“Napokon igramo na našem renoviranom stadionu, jedva čekamo da utakmica počne i pozivam sve navijače i ljude koji vole Iskru da dođu i pomognu nam da stignemo do cilja koji je pobjeda. Neka navijači budu naš 12. igrač”, poručio je kapiten Danilovgrađana Miloš Drinčić.

Posljednjih par godina Budućnost i Sutjeska su priča za sebe u našem fudbalu, slično je i ove sezone Podgoričani grabe ka novoj tituli, a aktuelni šampion ih prati. Odmah iza njih je Iskra sjajna u prvom dijelu sezone, a u Danilovgradu očekuju i u nastavku.

“Pripreme su protekle odlično, cijelo vrijeme smo trenirali na prirodnoj travi i smanjili broj povreda na minimum, pa spremni čekamo nastavak prvenstva”, dodao je Drinčić.

O prvom rivalu ovog proljeća kapiten Iskre je rekao…

“Veoma bitna utakmica za nas, igramo protiv dobre ekipe Titograda, ali nas interesuju isključivo tri boda”.

Za razliku od Iskre iza Titograda je turbulentna polusezona, tokom koje su “romantičari” promijenili i trenera (umjesto Dragoljuba Đuretića stigao je Zoran Govedarica). Trenutno se tim sa Starog aerodroma nalazi u sredini tabele, ali na svega tri boda o zone baraža za opstanak u ligi.

“Očekujem težak meč uvijek je tako u prvoj utakmici nakon pauze”, smatra univerzalac “romantičara” Ivan Novović.

A biće teško i zato što “Titograđane” čega veoma opasan rival i to pojačan tokom zime dolascima Koheija Kata, Zorana Petrovića i Šoa Jamamota (danas neće igrati zbog povrede).

“Iskra se silno pojačala i zadržala igrače koji su napravili odličan rezultat u prvom dijelu, tako da ulogu favorita prepuštamo njima”, dodao je Novović.

Ipak… Dolaskom iskusnog Admira Adrovića, zatim nekadašnjeg štopera Viljereala Armina Alića i Bojana Roganovića iz Budućnosti pojačao se i Titograd.

“Nadam se da ćemo i mi imati šta da pokažemo i daćemo sve od sebe da zabilježimo povoljan rezultat”, zaključio je Novović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve