Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Budućnost želi revanš i bijeg na vrhu

Pozitivna serija je krenula nakon šokantnog duela u Lješkopolju, gdje su izabranici Mladena Milinkovića doživjeli najteži poraz u crnogorskom šampionatu – 4:0

Iz derbija u derbi – Budućnost protiv Podgorice nastavlja seriju utakmica sa konkurentima iz vrha tabele.

Budućnost i Podgorica, Foto: Pobjeda.me

,,Plavi“ su ekipa sa najboljom formom na domaćoj sceni, a o tome svjedoči činjenica da su od posljednjih osam mečeva sedam riješili u svoju korist, dok je samo duel sa Dečićem završen remijem.

Pozitivna serija je krenula nakon šokantnog duela u Lješkopolju, gdje su izabranici Mladena Milinkovića doživjeli najteži poraz u crnogorskom šampionatu – 4:0.

Ima li Budućnost sada poseban motiv za revanšom?

“Nijesmo bili toliko slabi u prošlom direktnom duelu, koliko smo kažnjeni za greške. Na našu novu utakmicu ne gledam ,,osvetnički“, niti da treba po svaku cijenu da se revanširamo… Može da bude i 1:0 za nas, bitno je samo da pobijedimo. Ovo je takmičenje u kojem su važni bodovi”, rekao je Milinković na pres-konferenciji u klupskim prostorijama na Starom aerodromu.

Od prošlog međusobnog duela dosta toga se promijenilo – Budućnost je u usponu, Podgorica u blagom padu.

,,Plavi“ su sada na čelu prvoligaškog karavana, a sastav iz Lješkopolja je treći, sa dva vezana poraza uoči gostovanja pod Goricom.

“Dva posljednja rezultata Podgorice ne mijenjaju mišljenje o njima. Imaju kontinuitet još od prošle sezone u kojoj bi, vjerovatno, izborili Evropu da se igralo do kraja. Neće biti lako. Imaju Kordića koji je prvi strijelac lige, još neke igrače koji mogu da naprave problem ako ih ne shvatimo ozbiljno. Naš cilj je jasan. Uvijek idemo na pobjedu. Treba da budemo strpljivi i pametni, da igramo svoju igru, a onda ni učinak neće izostati”, poručio je iskusni stručnjak.

Podgorica će nakon neočekivanog poraza na svom terenu od Petrovca gostovati šampionu i lideru, ekipi Budućnosti. Lješkopoljci su u prvom krugu uspjeli da iznenade ,,plave”, na neki način i da ih ponize (4:0), ali najmlađi prvoligaš današnji okršaj sa Podgoričanima očekuju u ne baš idealnom momentu. Podgorica je na posljednjih šest mečeva ostvarila samo jednu pobjedu, što pokazuje određeni pad nakon fenomenalnog starta, a reakciju protiv najjačeg tima u državi nije lako napraviti.

“Nije lako da se vratimo nakon poraza od Petrovca. Nije bilo puno vremena, ali sigurno da ćemo imati želju da se što prije vratimo na pravi put. Gostujemo šampionu, što najbolje potvrđuje da nas čeka pakleno težak posao, ali naravno nećemo se predate unaprijedi”, kazao je Jovan Nikolić, vezista Podgorice.

Sjajni Nikšićanin bio je član Budućnosti, objašnjava da će njegovi klupski drugovi imati težak zadatak, jer su ,,plavih” u odličnoj formi.

“Budućnost je u naletu. Ređa pobjede, uhvatila je ritam i jasno da će biti teško. Međutim, pokušaćemo da ih zaustavimo, da pariramo i da pozitivnim rezultatom sačuvamo mjesto u samom vrhu”, zaključio je Nikolić.

Meč počinje u 16 časova.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve