Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Budućnost traži kaznu za sudiju Šćepanovića

Ne zbog samog poraza, koliko zbog sporne situacije u 50. minutu, kada sudija nije pokazao na jedanaesterac, nakon očiglednog prekršaja Bubanje nad Ivanovićem. Iz tabora aktuelnog šampiona dan nakon meča javnosti su se obratili saopštenjem, u kojem traže kaznu za internacionalnog sudiju.

U Budućnosti vlada veliko nezadovoljstvo nakon poraza od Sutjeske u najvećem fudbalskom derbiju.

Ne zbog samog poraza, koliko zbog sporne situacije u 50. minutu, kada sudija nije pokazao na jedanaesterac, nakon očiglednog prekršaja Bubanje nad Ivanovićem.

Iz tabora aktuelnog šampiona dan nakon meča javnosti su se obratili saopštenjem, u kojem traže kaznu za internacionalnog sudiju.

– Fudbalski klub ”Budućnost” Podgorica je u najvećem derbiju crnogorskog prvenstva protiv FK ”Sutjeska”, koji je odigran 11. septembra u okviru 7. kola Telekom 1. CFL u Nikšiću, direktno oštećen (iliti pokraden) od glavnog sudije meča Milete Šćepanovića.

Spornih odluka arbitra iz Podgorice je bilo više, ali prelomna koja je direktno uticala na ishod utakmice se desila u 50. minutu na stadionu kraj Bistrice pri rezultatu 0:0 – Ivanovića je pred očima kompletne crnogorske javnosti u kaznenom prostoru oštro srušio igrač domaćih Bubanja i kada su svi očekivali da glavni sudija dosudi kazneni udarac za naš tim (i na stadionu i pored malih ekrana), Šćepanović je samo ”zažmurio” na očiglednu situaciju.

A da je Šćepanović morao da pokaže na bijelu tačku, govori činjenica da je bio odlično postavljen i da se sve desilo upravo ispred njega – na nekih par metara. Arbitar koji ima FIFA značku nije mogao da ne vidi čist penal, pa se postavlja logično pitanje: da li je Šćepanović namjerno ”zažmurio” i time direktno uticao na rezultat u crnogorskom derbiju?, navodi se između ostalog u saopštenju.

Kako kažu iz Budućnosti, više neće ćutati na greške koje štete njihovom klubu.

– Odlučili smo da ćutimo nakon utakmica sa FK ”Podgorica” (kući) i FK ”Dečić” (u gostima) gdje smo drastično oštećeni i gdje smo takođe imali loše suđenje. Na našu sreću utakmica u Nikšiću nas je ”'otrijeznila” i definitivno više nema ćutanja. Ono što nam pripada na terenu i što naši igrači i stručni štab zasluže – neće niko otimati. Pogotovo ne na način na koji je to uradio arbitar Mileta Šćepanović u Nikšiću.

Zbog svega navedenog tražimo od nadležnih organa FSCG sljedeće:

– izuzeće glavnog arbitra Milete Šćepanovića sa svih utakmica FK ”Budućnost” Podgorica do kraja takmičarske sezone 2021/22.

– drakonsku kaznu za arbitra Miletu Šćepanovica od strane Sudijske komisije zbog lošeg suđenja na utakmici 7. kola Telekom 1. CFL između FK ”Sutjeska” – FK ”Budućnost” Podgorica.

Ukoliko izostane reakcija Fudbalskog saveza Crne Gore i ljudi koji odlučuju i koji rukovode takmičenjem Telekom Prve lige nakon ovakvog sramotnog i perfidnog suđenja u crnogorskom derbiju, mi kao klub nećemo sjedjeti skrštenih ruku. To mora da bude svima jasno.

Tuđe nećemo, ali svoje ne damo, zaključeno je u saopštenju plavo-bijelih.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve