Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Budućnost sigurna pod Goricom, Sutjeska iščupala bod na Zlatici

Budućnost je apsolutni lider na tabeli s 57 bodova i 13 više od drugoplasirane Sutjeske, a Iskra je treća s 38 bodova

Nakon više od dva mjeseca pauze zbog pojave virusa korona, večeras se utakmicama 24. kola nastavlja takmičenje u Prvoj Telekom crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Foto: FSCG.me

Budućnost je nastavila u visokom ritmu gdje je stala i savladala Grbalj pod Goricom 1:0, a pobjedonosni pogodak za Podgoričane postigao je Petar Grbić u 19. minutu meča.

Sutjeska je demonstrirala oscilacije o formi i u dramatičnom meču na Zlatici remizirala protiv Koma 3:3. “Zlatičani” su poveli golovima Save Gardaševića i Filipa Mitrovića u drugom i 32. minutu meča, a Stefan Nikolić je ublažio s bijele tačke u 45. minutu meča. Igrao se 72. minut i Mirza Hot je povisio prednost Koma, da Bi Božo Marković u 88. minutu ublažio, a Damir Kojašević u 95. donio bod Sutjesci.

I Zeta je uspješno krenula u nastavak sezone i savladala Rudar na Trešnjici 2:0, golovima Eloma Kođa Nijaveđija u 71. i Aleksa Jamoe 80. minutu meča.

U važnom meču za opstanak Petrovac je pod malim Brdom remizirao protiv Titograda 1:1. “Nebesko plavi” su poveli golom Miloša Kalezića u 67. minutu, dok su “romantičari” preko Admira Adrovića izjednačili i postavili konačan rezultat.

U posljednjem meču koji je počeo 30 minuta kasnije Podgorica je u Lješkopolju dočekala Iskru i meč je završen bez golova.

Rezultati 24. kola 1. CFL:

Zeta – Rudar 1:0 (Kođo 71’)
Budućnost – Grbalj 1:0 (Grbić 19’)
Petrovac – Titograd 1:1 (Kalezić 67’ – )
Kom – Sutjeska 3:1 (Gardašević 2’, Mitrović 32’, Hot 72’ – Nikolić pen 45’)
Podgorica – Iskra 0:0

Budućnost je apsolutni lider na tabeli s 57 bodova i 13 više od drugoplasirane Sutjeske, a Iskra je treća s 38 bodova. Zeta i Rudar dijele četvrto i peto mjesto s 33 boda, Podgorica je šesta s 30 bodova, sedmo i osmo mjesto dijele Titograd i Podgorica sa po 24 boda, dok su u začelju Kom s 23 i Grbalj s 18 bodova.

Naredno kolo se igra već za četiri dana i u derbiju na Starom aerodromu će igrati Titograd i Budućnost, Sutjeska će kraj Bistrice dočekati Petrovac, Zeta će gostovati Grblju u Radanovićma, Iskra će na stadionu braće Velešević ugostiti Kom, a Rudar pod Golubinjom ugostiti Podgoricu.

Foto: Printscreen/Fscg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve