Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Petarda Sutjeske kraj Bistrice, Zeta minimalcem slavila protiv Titograda

Fudbaleri Budućnosti su nastavili niz loših rezultata i upisali su novi poraz od Iskre u Danilovgradu 1:0. Šok za Podgoričane donio je Nikola Karaklajić u 43. minutu meča

Deveto kolo Prve Telekom crnogorske fudbalske lige je pred nama i odigrana su četiri meča.

Janković, Foto: FK Sutjeska

Fudbaleri Budućnosti su nastavili niz loših rezultata i remizirali protiv Iskre u Danilovgradu 2:2. Nikola Karaklajić je načeo Budućnost u 43. minutu meča, da bi odmah nakon pauze u 46. minutu Podgoričani izjednačili preko Draška Božovića. Igrao se 70. minut i Budućnost je napravila preokret preko Miloša Vučića, da bi Danilovgrađani u 83. minutu odgovorili preko Nikole Kumburića za konačan rezultat.

Dramatična borba s puno preokreta viđena je u Lješkopolju gdje Podgorica savladala Kom 4:2. Šaleta Kordić je donio vođstvo domaćinu u 12. minutu, da bi Kom u 38. minutu preko Mirze Hota poravnao. U nastavku meča Kom pravi preokret u 55. minutu preko Sentokua, da bi samo pet minuta kasnije Lješkopoljci preko Jovana Vujovića s bijele tačke poravnali i u 69. minutu preko raspoloženog Kordića napravili novi preokret. Tačku na meč i važnu pobjedu Lješkopoljaca stavio je Milija Golubović u 87. minutu meča.

Sjajnu partiju pružio je Rudar pod Golubinjom i savladao Petrovac 4:0. Već u trećem minutu meča Vule Vujačić donosi vođstvo Pljevljacima, da bi Velizar Janketić u 23. i 44. minutu s bijele tačke utrostručio. Tačku na meč stavio je nesrećni napadač “nebesko plavih” Stefan Đorđević koji je u 70. minutu zabio autogol svom timu.

U pretposljednjem meču kraj Bistrice  Sutjeska je slomila Grbalj 5:0. Nikšićani su poveli preko Damira Kojaševića u 35. minutu, a samo pet minuta kasnije Branislav Janković je udvostručio. Tu golovi nijesu stali i Stefan Nikolić je u 65. minutu utrostručio, da bi Marko Ćetković u 71. i 89. minutu donio najubjedljiviju pobjedu Sutjeske u ove sezone.

U posljednjem meču Zeta je u derbiju kola  na Starom aerodromu savladala Titograd 0:1. Pobjedonosni pogodak za Golubovčane postigao je Đorđije Vukčević u 88. minutu meča i digao Zetu na treću poziciju.

Foto: Printscreen/Rezultati.com

Nakon devetog kola Sutjeska je lider s 20 bodova, tri boda manje ima Budućnost, a Zeta je treća s 16 bodova. Iskra je četvrta s 15 bodova, Titograd peti s 14, Kom ima 12, a Podgorica deset bodova, dok u začelju Rudar ima devet, Grbalj šest, a Petrovac samo četiri boda.

Foto: Printscreen/Rezultati.com

U narednom kolu koji se igra u subotu 28. septembra, Sutjeska će u derbiju kola kraj Bistrice dočekati Titograd, Budućnost će gostovati Rudaru pod Golubinjom, a Zeta će na Trešnjici dočekati Kom.

U posljednja dva duela Iskra će u Danilovgradu dočekati Grbalj, a Podgorica će u Lješkopolju ugostiti Petrovac.

Foto: Printscreen/Fscg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve