Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

1. CFL: Budućnost od derbija kreće u pohod na rekorde

Pred početak proljećne polusezone, Budućnost nije ostavila ama baš nikakvu dilemu oko epiloga trke za titulu. ''Plavima'' je ostalo rutinski da dovrše priču oko trofeja, a taj proces mogu da ubrzaju nakon derbija sa Sutjeskom

Poslije dva mjeseca pauze nastavlja se takmičenje u Telekom 1.CFL. Proljećna premijera biće u znaku najvećeg derbija Budućnost – Sutjeska (18h).

Pred početak proljećne polusezone, Budućnost nije ostavila ama baš nikakvu dilemu oko epiloga trke za titulu. ”Plavima” je ostalo rutinski da dovrše priču oko trofeja, a taj proces mogu da ubrzaju nakon derbija sa Sutjeskom.

Kada se igra crnogorski derbi, kada se sastaju prvi i treći na tabeli, dva najveća domaća kluba – neizvjesnost bi trebalo da bude zagarantovana.

Možda – po pitanju trenutnog epiloga. Ali po pitanju konačnog izgleda šampionske trke – teško može nešto da se promijeni. Podgoričani imaju 18 bodova prednosti i pred sobom brisani prostor do trona.

Osim prestiža, želje za duplom krunom, Budućnost će tokom proljeće loviti i rekorde.

– Derbi je uvijek derbi, to je utakmica u kojoj i jedna i druga ekipa žele nešto više – da naprave psihološku prednost i dobru uvertiru za mečeve koje dolaze kako bi u nastavak prvenstva ušle sa dobrom atmosferom, rekao je trener Mladen Milinković, čija ekipa ima ”plus 19” u odnosu na Nikšićane.

– Tačno je da imamo veliku bodovnu prednost, možda zvuči malo neskromno, ali želimo da bude još veća kako bismo bili što bliži cilju. I naravno, kako bismo, kao i prošle godine, dali šansu mlađim igračima, jer ih imamo dosta u prvom timu. Imamo želju, volju i obavezu da što prije obezbijedimo titulu da bismo probali što veći broj mladih igrača i stvorili potpuno jasnu sliku oko njih. Treninzi su treninzi, ali na utakmicama se vidi kako ko funkcioniše, ističe pedeset dvogodišnji Lozničanin.

Svaki nastavak šampionata je neizvjesnost, a kad je prvi meč derbi, to ima posebnu draž. Odmorili su se Nikšićani, a i imali dovoljno provjera tokom prirprema. Svjesni su da Budućnost ima ogromnu bodovnu prednost, ali žele da ostave što bolji utisak ili, kako je njihov strateg Miljan Radović već najavio, budu najuspješniji u predstojećoj polusezoni

– Za derbi nije nije potreban dodatni motiv, ali moram reći da utakmicu dočekujemo u dobrom raspoloženju. Žrijeb je odlučio da nam je prvi proljećni protivnik Budućnost, ali mi bismo imali istu želju i neka druga ekipa da nam je protivnik. Mislim da smo dobro radili u pripremnom periodu. Imamo igrače s lakšim povredama, ali imaćemo tim koji može da parira Budućnosti. Očekujem i od pojačanja Augusta i Miheliča da opravdaju naša očekivanja. Vjerujem da će Sutjeska ovog proljeća bolje igrati nego jesenas, rekao je Radović.

Utakmica počinje u 18 časova.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve