Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Budućnost na Topolici želi da preskoči Mornar

Nakon derbija sa Iskrom, Dečićem, Sutjeskom i Petrovcem, pakleni raspored za Mornar nastavlja se danas duelom protiv Budućnosti. Za većinu crnogorski timova meč protiv šampiona je najlakši – nemate šta da izgubite, jer se tu bodovi ne planiraju, pa ukoliko se nešto ''čupne'' to je premija

Mornar na posljednja tri meča na svom terenu nije ostvario pobjedu. A kada bi se pravila rekapitulacija, ne zna se da li je protiv Iskre, Sutjeske ili Petrovca bio bliži trijumfu.

Međutim, samo bod u tri meča nije uslovio ”klizanje”” Barana, koji su ostali u gornjem dijelu tabele, ali ih večeras (18 h) očekuje novi derbi, protiv Budućnosti, u trećem vezanom meču na ”Topolici”.

Nakon derbija sa Iskrom, Dečićem, Sutjeskom i Petrovcem, pakleni raspored za Mornar nastavlja se danas duelom protiv Budućnosti.

Za većinu crnogorski timova meč protiv šampiona je najlakši – nemate šta da izgubite, jer se tu bodovi ne planiraju, pa ukoliko se nešto ”čupne” to je premija.

Ali, u Baru ne misle tako. Posebno ne sportski direktor Mitar Novaković.

Nekadašnji crnogorski reprezentativac ne strahuje, čak vidi svoj tim u ulozi favorita.

– Očekuje nas zahtjevna utakmica. Sportski direktor Mitar Novaković je, ipak, izuzetan optimista, smatra da smo čak i favoriti u ovom duelu, iako smatram da se ne može prijetiti Budućnosti. Međutim, mislim da je to prenio na igrače, a nadam se da će biti u pravu, jer bi to za nas bilo zaista značajno, iskren je bio trener Barana Slavoljub Bubanja.

Barani su upravo od meča protiv Budućnosti počeli da dobijaju komplimente za igru. Mornar je igrao otvoren fudbal i pod Goricom, imao velike šanse za pobjedu, a kako je odmicao šampionati svima je pokazao zube.

– Igrali smo dobro, ali na nekim utakmicama to nije ispratio rezultat. Imamo dobar bodovni saldo, ali naravno da neki mečevi poput Rudara, Iskre, pa čak i Sutjeske, moraju da ostave žal. Možda je i pauza došla u dobro vrijeme da se dodatno spremimo, ali i psihološki naoštrimo za ono što slijedi, jer će biti izazovno, dodao je trener Mornara.

Budućnost je bila u krizi, ali je pobjedama protiv Petrovca i Rudara pokazala da ulazi u ono što se očekuje od šampiona.

Svjesni su i u taboru Mornara da šampion nije za ”vađenje”.

– Radi se o ekipi koja je u odnosu na start doživjela određene promjene kako u igračkom, tako i stručnom kadru. Očekivano je trebalo vremena za neke stvari, ali to ne znači da se Budućnost neće boritit za trofeje. Nismo znali da igru pretočimo u rezultat, teško je očekivati da se vadimo sada, ali svakako vjerujem ako budemo na nivou naših partija da možemo do pozitivnog ishoda, bez obzira na neke kadrovske probleme koje imamo, objasnio je Bubanja.

Budućnost je pred reprezentativnu pauzu vezala dvije pobjede, a seriju želi da nastavi u Baru.

”Plavi” bi trijumfom preskočili Mornar, a potencijalno mogu da budu i prvi iza vodeće Sutjeske.

– Prvenstvo pred pauzu smo završili u dobroj formi sa dvije pobjede i na elanu tih trijumfa smo radili kvalitetno tokom pauze. Nismo bili kompletni kako bismo usavršili neke stvari i došli do automatizma u igri, ali najbitnija stvar je da smo zdravi i gotovo kompletni pred Bar i očekivanja su najveća, rekao je trener Aleksandar Nedović.

Podgoričani su slabo otvorili sezonu – doživjeli su debakl na evropskoj sceni, a u domaćim okvirima imaju dvocifreni zaostatak za liderom.

Neke stvari su konačno krenule nabolje. O tome svjedoči činjenica da se igra popravlja, da je u prošlom kolu stigla pobjeda bez primljenog gola, da postoji najava kontinuiteta dobrih rezultata…

Sve to biće na ozbiljnom ispitu protiv Mornara.

– Budućnost mora stilom da zadovolji najveći broj navijača u državi i regionu. Trenutno smo najefikasniji tim u prvenstvu i pored velikog broja promašenih šansi i Budućnost mora da igra tako, kaže Nedović, koji nastavlja:

– Mislim da smo otklonili problem realizacije i da u posljednje vrijeme dajemo dosta golova, a to svakako želimo da zadržimo. Međutim, isto tako bitno je da imamo čvrstinu u defanzivnom dijelu kao na posljednjoj utakmici i da iz toga pravimo veći broj prilika, ističe šef stručnog štaba aktuelnog branioca duple krune.

Budućnost je prvu utakmicu u domaćem prvenstvu odigrala upravo protiv Mornara – u okviru 2. kola pod Goricom je bilo 1:1, a Nedović je taj meč gledao iz lože podgoričke arene kao novi trener ”plavih”.

– Očekujem dobar Mornar, jer je to ekipa koja ima brzinu u ofanzivi, igra sa dosta transformacija, a poznavajući protivničkog trenera znam da su čvrsti i odgovorni, ali i da igraju sa mnogo kontakta. Spremni smo da odbranimo dobre stvari rivala i da napadnemo slabe tačke, koje imaju kao i svaki tim.

Navijači ponovo najavljuju da će biti 12. igrač…

– Sigurno je da su nam potrebni. U nekim internim razgovorima smo pominjali da bi se utakmica protiv Jezera skroz drugačije završila da su navijači došli u broju u kojem su bili na prethodna dva meča. Ali, ne treba da se vraćamo na te neke stvari, ističe Nedović, pa se nadovezuje…

– Pojavili su se u velikom broju na posljednje dvije utakmice, a svi smo vidjeli kakvi su i igra u rezultati bili. Znače nam mnogo, jer Budućnost sa i bez navijača nije ista. To je povezano, oni nam daju veći elan i motiv, svi se prijatnije osjećamo i sigurno da ih očekujemo u najvećem broju u kojem mogu da se skupe u ovome trenutku, zaključio je Nedović.

”Plavi” ne mogu da računaju na Bogdana Milića, Igora Ćukovića i Đorđija Pavličića.

Budućnost je u dosadašnjih 25 međusobnih utakmica protiv Mornara ostvarila 17 pobjeda, četiri remija i četiri poraza, uz gol razliku 49:18, dok je na 10 mečeva odigranih u Baru upisala šest pobjeda, tri remija i jedan poraz uz gol razliku 13:6.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve