Rudović: Lično sam uključen u kreiranje medijskih istupa Duška Kneževića

Nezavisni poslanik Neđeljko Rudović kazao je da je lično uključen u kreiranje medijskih nastupa Duška Kneževića, bankara i biznismena za kojim je izdata potjernica, a koji je nedostupan crnogorskom pravosuđu, piše Pobjeda.

Rudović je, odgovarajući na pitanje Pobjede, ocijenio da činjenica da, kao poslanik crnogorskog parlamenta, direktno učestvuje u kreiranju Kneževićeve medijske kampanje ne znači da je u konfliktu interesa, već da time daje doprinos “ozdravljenju crnogorskog društva”.

“Ja sam lično uključen u kreiranje strategije medijskih istupa Kneževića od kada je krenuo u kampanju razotkrivanja sistema. Veoma me raduje što i na taj način dajem doprinos, uvjeren sam, ozdravljenju crnogorskog društva. To sam radio kao novinar nastojeći da što je više moguće osvijetlim situaciju u kojoj se Crna Gora nalazi, to se trudim da radim i kao političar jer mi je cilj da svi živimo u boljoj Crnoj Gori. Tako da to što pomažem Kneževiću ne da ne predstavlja konflikt interesa, nego su naši ciljevi u ovom trenutku istovjetni razotkrivanje i demontaža bolesnog sistema, koji cijelu Crnu Goru drži kao taoca nezasitih apetita vrha vlasti”, rekao je Rudović.

Istovremeno, Rudović je najavio da će aktivno učestvovati u radu vanredne sjednice Skupštine Crne Gore na kojoj bi trebalo, na inicijativu SDP-a, da se raspravlja o aferi “koverat”, odnosno o snimku na kojem se vidi da Duško Knežević daje tadašnjem gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću koverat i navodi da je riječ o 97.500 eura.

“Afera “koverat”, čiji akteri su neki od najviših funkcionera DPS-a, je cijeloj Crnoj Gori konačno pružila neoborive dokaze o tome ko su i kako se ponašaju oni koji se kunu u Crnu Goru. Zato je dužnost svakoga ko želi da Crna Gora bude uređena, normalna zemlja, da učini koliko može da afera “koverat” dobije svoj epilog u vidu podnošenja odgovornosti svih njenih aktera”, ističe Rudović.

Ovaj poslanik ističe da marketinška agencija “Trust“, čiji je Rudović suosnivač, nema veze sa sadašnjim medijskim aktivnostima i nastupima vlasnika Atlas grupe.

“Agencija “Trust“ se ne bavi pružanjem PR usluga Dušku Kneževiću. Ja sam suosnivač agencije 2015. godine, ali sam se povukao iz firme 2016. godine, tako da nijesam njen ovlašćeni zastupnik. Agencija je pružala usluge PR konsaltinga Atlas banci a.d. do kraja prošle godine. Sada agencija “Trust“ nema ugovorni odnos sa Atlas bankom ili sa nekom drugom kompanijom Kneževića”, kazao je Rudović.