Regionalni vodovod isporučuje 21 odsto više vode nego 2017. godine

0

Opštinama na Crnogorskom primorju danas se isporučuju veće količine vode za 21% u odnosu na isti dan 2017, odnosno 32 odsto je u odnosu na 2016, navedeno je u saopštenju.

”Ovi podaci dobijaju još više na značaju ako se zna da ViK Ulcinj i ViK Herceg Novi u ovom trenutku ne preuzimaju još uvijek vodu iz Regionalnog vodovoda, što još više naglašava činjenicu da se iz RVS isporučuje veća količina nego prethodnih godina. Sa ViK Herceg Novi i ViK Ulcinj smo usaglasili skoro sva pitanja i očekujemo njihovo potpisivanje do kraja juna”- saopštili su iz RV.

Turistička sezona je, kako dodaju, počela bolje i od prošlogodišnje, ako se uzmu u obzir podaci o isporuci vode iz regionalnog vodovodnog sistema lokalnim vodovodnim preduzećima.

”Rekordi u isporuci vode koje naše preduzeće kontinuirano bilježi posljednjih godina, najbolje govore u prilog tvrdnji da je regionalni vodovodni sistem najznačajnijiinfrastrukturni projekat koji je Vlada Crne Gore realizovala nakon obnove nezavisnosti, koji je donio ogroman napredak u razvoju Crnogorskog primorja i države Crne Gore. Upravo zahvaljujući regionalnom vodovodnom sistemu, najznačajnija privredna grana u Crnoj Gori – turizam, nesmetano se odvija, a benefiti koje u tom smislu ostvaruju i stanovnici Crnogorskog primorja i turisti koji ovaj predio posjećuju, zaista su nemjerljivi.

Prikaz količina vode koje su lokalna vodovodna preduzeća preuzimala na dan 13.06. u 2018, 2017. i 2016. godini izraženih u l/s.

Komentari

avatar