Nedjelja, 5 Februara, 2023
Rubrika:

Vuletić: Ako Porfirije već voli spiskove, neka sastavi spisak pedofila i korumpiranih popova

A patrijarh, ako već voli spiskove, neka sastavi spisak pedofila i korumpiranih popova, pa da mu se društvo oduži tako što će od države tražiti da se po hitnom postupku izbaci vjeronauka iz škole. Nemaju oni koga šta da nauče, navodi on

Građanski demokratski forum (GDF) Srbije uopšte nije iznenađen objavom lidera SPC Porfirija Perića koji je nedavno objavio ”spisak krivaca” za manju zainteresovanost za vjeronauku i navode da ako već voli spiskove, nek napravi spisak pedofila i korumpiranih popova.

”U društvu u kojem se stalno ponavlja opčinjenost liderom, sekularno obožavanje trenutnog cezara u državi koja nije više sekularna, u društvu u kojem su svi patrioti zapravo patrioti jedne tuđe zemlje, pa kad bi nas ona napala svi bi oni bili na njenoj strani, u kojoj se Božić paganski proslavlja pucnjavom i trubačima, u kojoj se slavi romantizam nasilja i ulepšavanje sveta strahotama, u kojoj pisac otac nacije u svom najpoznatijem dijelu tvrdi da je laž srpski nacionalni interes”, u takvom društvu niko nema prava da bude u nevjerici zbog onoga što nam se događa, navodi u saopštenju Zoran Vuletić, predsjednik GDF.

Zoran Vuletić

Vuletić ističe da svaka riječ ima svoj odjek, pa tako i svako ćutanje.

„I svi oni koji su ćutali dok je crkva postajala drugi najveći kapitalista u sekularnoj državi, dok je davala blagoslov i lomila slavski kolač kokošarima i palikućama, dok je promovisala mržnju, mutila vodu i zavađala region, dok se nije obazirala na integritet ni naših ni tudjih žrtava, dok je srozavala ljudsku sferu, a univerzalnu i spasonosnu Hristovu misao pretvarala u nacionalističko oružje i moralnu konfuziju – svi ti ćutolozi sada nemaju nikakvog prava da budu u nevjerici“, ukazuje Vuletić.

Prema njegovim riječima, civilizacija nije ništa drugo do upražnjavanje samodiscipline.

„Na tom poslu je srpsko društvo teško omanulo. A među glavnim krivcima je i crkva. I sada, umjesto nevjerice, građanima bi bilo bolje da konačno izađu iz cerebralne menopauze, dobrovoljnog neznanja i neobaviještenosti, pa da se raspitaju malo gdje to zapravo žive i koliko su ličnog doprinosa prinjeli na oltar društvenog kolapsa. Samo onaj koji sebe prekorijeva, može sobom i da upravlja. I ako sada neko misli da su samo Porfirije i crkva krivci za ovaj skandal, ili uostalom za to što prošlost neće nikako da prođe, onda spas nije ni na vidiku. A patrijarh, ako već voli spiskove, neka sastavi spisak pedofila i korumpiranih popova, pa da mu se društvo oduži tako što će od države tražiti da se po hitnom postupku izbaci vjeronauka iz škole. Nemaju oni koga šta da nauče“, zaključuje Vuletić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Brskut
29.06.2022-09:27 09:27

Poznato mi je iz pouzdanih izvora,da bi ysj spisak bio bar u dva toma.Nsjbolje da angazuju akadeniju nsuka koja je pisala cuveni memorandum,da im i to stede,da tacno u coveka znaju kolikonih je tacno.

Maja
29.06.2022-10:45 10:45

Da se prestravis od Porfirija, na sta lici ovaj covjek

Ha20
29.06.2022-16:43 16:43
Reply to  Maja

Mislim da lici bas na ono sto i jeste, prvoklasna SOTONA koja se krije ispod popovske mantije………………..

Kotor
17.08.2022-11:12 11:12

Mila majko sotone prepao sam se IZ njegovog pogleda nema nikakve milosti pa to bi trebao da bude blazeni osmijeh svestenika Boze dragi sacuvaj