Zet Darka Šarića osuđen u Hrvatskoj zbog lažnih dokumenata

Jovica Zindović u pritvoru u Beogradu čeka ishod suđenja zbog posjedovanja pola kilograma kokaina i oružja, nakon čega će biti izručen Crnoj Gori, gdje je osuđen zbog ubistva

Jovica Zindović, zet Darka Šarića je pred zagrebačkim Opšinskim sudom u odsustvu nepravosnažno osuđen zbog posjedovanja falsifikovanih hrvatskih dokumenata.

Jovica Zindović

Zindović u pritvoru u Beogradu čeka ishod suđenja zbog posjedovanja pola kilograma kokaina i oružja, nakon čega će biti izručen Crnoj Gori, gdje je osuđen zbog ubistva.

Kako piše zagrebački Jutarnji list, pozivajući se na policijske izvore, Zindović (43) iz Pljevalja je tokom 2007. pod lažnim hrvatskim identitetom boravio nekoliko puta u Hrvatskoj i u više navrata dolazio u prostorije zagrebačke policije u Petrinjskoj gdje je podizao dokumente, a imao je dvije prijavljene adrese na području Zagreba i Velike Gorice.

Zindović je 2013. uhapšen u Crnoj Gori, nakon što je pištoljem brutalno likvidirao Luku Popovića.

Iako je za to krivično djelo osuđen na 15 godina zatvora, 2015. je uspio da pobjegne iz zatvora pod još nerazjašnjenim okolnostima, navodi Jutarnji list.

Uprava zatvora mu je odobrila kućnu posjetu jednom teško bolesnom članu porodice pa je u pratnji policije odveden u porodičnu kuću, ali im je pobjegao.

Godinu dana kasnije uhapšen je u Beogradu, kada je kod njega je pronađeno pola kilograma kokaina i oružje.

Komentari

avatar