Zaev povukao predlog da bude i ministar finansija

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev odustao je od ministarske fotelje zbog upozorenja Antikorupcijske komisije da bi to bio sukob interesa

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev povukao je danas svoj predlog da preuzme i mjesto ministra finansija, zbog upozorenja Antikorupcijske komisije da bi to bio sukob interesa.

Foto: Midhat Poturović/RFE/RL

Na sjednici Sobranja o predlogu za rekonstrukciju Vlade poslanik najveće opzicione partitije VMRO DPMNE Ilija Dimovski je, pozivajući se na Zakon o sprečavanju korupcije i sukob interesa, zatražio da se sa dnevnog reda skine i tačka o izboru novih ministara, ali taj predlog nije prihvaćen.

Premijer Zaev je u predlogu za rekonstrukciju vlade, pored toga da on preuzme Ministarstvo finasija, predložio četiri nova ministra: za poljoprivredu Trajana Dimovskog, za prostorno planiranje i životnu sredinu Nasera Nuredinija, za lokalnu samoupravu Gorana Milevskog i za kulturu Husnija Ismailija.

Dosadašnji ministar za prostorno planiranje Sadula Duraku će, po predlogu Zaeva, preuzeti novo “Ministarstvo za politički sistem i odnose među zajednicama” kojim je zamijenjen “Sekretarijat za sprovođenje Ohridskog dogovora”.

Komentari

avatar