Petak, 9 Decembra, 2022
Rubrika:

VUČIĆEV MEGAFON VULIN PONOVO PROVOCIRA: “U Srbiji se pjeva Đenerale, tvojoj majci hvala”

On je dodao da se u najvećem broju kafana trenutno pjeva ''Đenerale, nek je tvojoj majci hvala'' i pitao da li treba da pohapsi sve ljude koji to pjevaju

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da u Srebrenici nije počinjen genocid, da svako ima pravo da to misli i javno kaže, a da je to moguće zabraniti u nekom autoritarnom režimu.

Komentarišući  zakon bivšeg visokog predstavnika u BiH Valetina Inzka o zabrani negiranja genocida i podnošnje krivičnih prijava na osnovu tog akta, Vulin je naveo da Srbija poštuje međunarodno pravo, ali i da ima pravo da govori istinu.

“Moguće je u nekom autoritarnom režimu da mi to zabranite i da me zbog toga tužite i stavite u zatvor kao novinara Tanjuga, jer ne misli kao Željko Komšić. Mnogi u BiH ne misle kao Komšić, kao na primjer najmanje milion Srba koji žive u BiH”, rekao je Vulin za Televiziju “Prva”.

On je dodao da se u najvećem broju kafana trenutno pjeva “Đenerale, nek je tvojoj majci hvala” i pitao da li treba da pohapsi sve ljude koji to pjevaju.

Vulin smatra da niko ne može da mu ospori pravo da kaže da ne razumije da Naser Orić nije u zatvoru.

“Imam pravo i da ne razumijem da je Ramuš Haradinaj nevin čovjek, ne zato što je nevin, već zato što su poubijali sve svjedoke na njegovom suđenju, kao i da niko nije odgovoran za `Žutu kuću` i `Oluju`”, rekao je Vulin, prenosi SRNA.

RIGA VATRU NA HRVATE: “EU nije u stanju da kaže Hrvatskoj da se mane ustaštva kao zvanične politike”

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je EU da nema moralno pravo da Srbiji određuje kako će živjeti i što će raditi, kada “nije u stanju da kaže Hrvatskoj da se mane ustaštva kao zvanične politike”.

Vulin je istakao da je zanimljivo da je Haški tribunal presudio da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH, a ne Srbija, koju taj sud nikada nije pomenuo u tom kontekstu.

Vulin je istakao da je zanimljivo da je Haški tribunal presudio da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH, a ne Srbija, koju taj sud nikada nije pomenuo u tom kontekstu.

“Evropskim zvaničnicima uvijek kažem da su se gadno prevarili ako misle da je put Srbije do EU posut našim priznavanjem tuđih grijehova kao svojih i da mi treba da priznamo da ‘Oluja’ jeste zločin, ali da ga niko nije izvršio i da prihvatimo da jeste odred ‘El Mudžahedin’ klao, ali da niko nije kriv za to klanje”, rekao je Vulin za Televiziju Prva.

Prema njegovim riječima, po toj istoj logici od Srbije se traži da prihvati krivicu za rat u kojem nije učestvovala, da su 250.000 protjeranih Srba u “Oluji” ekonomske izbjeglice, kao ida su ustaški zločinci Jure Francetić i Mile Budak legitimni, dok Srbi treba da se izvinjavaju i za svoje postojanje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bijeli Pavle
14.11.2021-17:43 17:43

Teško tome ko sa tobom briži reče Njegoš, u Srbiju niko to ne razumije Mladić je srpski Njegoš koga srbi u potpunosti razumiju pa i da dobije Njegoševu ulicu zaslužio je

Ha20
14.11.2021-18:50 18:50

Blago tvijoj majci kakvog je majmuna rodila klempava spodobo.