Vučić prvi put napao Sputnjik: “To što je Sputnjik rekao je bezobzirna i bezobrazna laž”

Mediji bliski srpskim vlastima u tekstovima stali su u odbranu Vučića navodeći da je izvještavanje Sputnjika sa protesta bilo krajnje neprofesionalno.

Komentarišući protest opozicije održan u subotu u Beogradu, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da nijesu tačni navodi Sputnjika da se na protestu okupilo 50.000 građana.

“To što je Sputnjik rekao je bezobzirna i bezobrazna laž“, rekao je Vučić.

Ruski portal je Vučićeve ocjene prokomentarisao kao napad na njihovo pravo na slobodno izvještavanje. Ovo je prvi cerbalni sukob i portala Sputnjik.

Mediji bliski srpskim vlastima u tekstovima stali su u odbranu Vučića navodeći da je izvještavanje Sputnjika sa protesta bilo krajnje neprofesionalno.

-Jer, kako drugačije nazvati to kada “Sputnjik” u svom izvještaju izjednači zvaničnu procjenu ministra policije o 7.500 okupljenih građana i očigledno lažnu tvrdnju Trifunovića o 100.000 ljudi?! O tendencioznosti izvještavanja ovog ruskog medija govore i fotografije koje su pratile izvještaj – objavljivali su samo krupne kadrove i slike napravljene “preko glava” koje su trebale da odaju utisak velike mase okupljenih – navodi se u tekstovima medija bliskih Vučiću.

Dalje u komentarima se navodi da je nekima “možda šokantno to što je ruski “Sputnjik” u subotu izvještavao kao američki “N1”.

-Za nas, ipak, nije. Jer, mi znamo da predsjednik Aleksandar Vučić vodi nezavisnu politiku koja je interesu samo i jedino Srbije. I to smeta mnogima na Zapadu. Ali i na Istoku – prenijeli su beogradski mediji.

Kampanja “Budućnost Srbije”

Prilikom obilaska radova na obnovi Kliničkog centra Vučić je novinarima izjavio da je sa terase Predsjedništva u Beogradu slušao govornike na protestu „Svi kao jedan — jedan o pet miliona“.

Vučić je istakao da na protestu nije bilo više od 7.500 ljudi i dodao da bi za njega bio poraz i sramota da samo iz Vranja i Leskovca ne skupi više od 7.500 na predstojećem mitingu koji će biti održan 19. aprila u Beogradu u okviru kampanje „Budućnost Srbije”.

On je najavio da će njegov miting biti održan na istom mjestu gdje i protest opozicije i pozvao televiziju „Pink“ da istim dronom snima i taj miting, pa da mogu da se uporede snimci i koliko je na kojem bilo okupljenih.

„Na tom mitingu govoriću o tome šta je sve do sada aktuelna vlast uradila za Srbiju i koji su planovi za budućnost“, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je naglasio i da se ne plaši opozicije i njihovih prijetnji i pozvao ih da sprovedu nasilje na koje pozivaju.

„Uradite više to nasilno djelovanje, nemojte samo više da prijetite. Ajde upadajte da vidimo kako ćete da tučete, ajde samo da vas vidim, rekao je Vučić.

On je ocijenio da jučerašnji skup pokazuje da opozicija može da pređe cenzus i naveo da ih je predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković pozvala na dijalog i da je to mjesto na kojem treba da se razgovara.

1
Komentari

avatar
Najnoviji Najstariji Najpopularniji
Оливер Сергеевич Морозов
Gost
Оливер Сергеевич Морозов

Лако је Вучићу, он је својевремено студирао у Лондону, али нико живи не зна шта је студирао, нити ко сме да га пита у вези тога.