Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je predsjednik Aleksandar Vučić dao nalog VBA da ispita moguću špijunsku aferu o vrbovanju srpskih agenata nakon pisanja pojedinih medija.

foto Arhiva

Prema ranijem pisanju Radia Slobodna Evropa, ruski diplomata i pripadnik Vojne obavještajne službe za koga se vjeruje da je Georgij Kleban snimljen je kako daje novac jednom navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije, koji je njegova obavještajna veza u Srbiji. Na društvenim mrežama postoji i snimak koji to navodno dokazuje.

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da se VBA bavi mogućom špijunskom aferom u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente i da će kasnije imati više informacija o tome.

“Razgovarala sam s predsjednikom Vučićem, on je dao nalog Vojno-obavještajnoj agenciji da slučaj ispita. Još nemamo sve podatke, ukoliko se ispostavi da je sve istina, onda će to biti ozbiljno pitanje i problem za nas. Predsjednik je sazvao sastanak u svojstvu vrhovnog komandanta Vojske Srbije i obavijesetiće nas o rezultatima istrage”, kaže Ana Brnabić za “Blic”.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve