Srijeda, 27 Septembra, 2023
Rubrika:

Vučić: Jasno je da ćemo imati prijevremene parlamentarne izbore; Brnabić: Moja ostavka je na stolu

Uvijek smo spremni da se dogovaramo, ali to nije pitanje nečije partijske volje, već razgovora svih političkih činilaca, ali svakako ne mjesto gdje će manjina nadjačati većinu. Ali će se i većina truditi da bude odgovorna i da razgovara sa manjinom, rekao je Vučić

“Računajte na moju ostavku, imate je na stolu, to otvara prostor za tehničke razgovore, razgovarala sam sa Milošem Vučevićem, smatram da su izlaz iz krize parlamentarni izbori do kraja godine, ostavljam predsjedniku da donese takvu odluku”, rekla je premijerka Ana Brnabić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručuje da je sada jasno da ćemo imati prijevremene parlamentarne izbore.

„Kao predsjednica Vlade rekla sam javnosti, u svakom trenutku sam spremna da podnesem ostavku, najveća mi je čast što obavljam dužnost, najveća sreća da sam imala priliku da radim za svoju zemlju“, rekla je Ana Brnabić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će nastaviti „da čekaju neke ljude da dođu da razgovaraju“.

„Ali pošto nam je jasno da se oni nadaju nekim drugim stvarima, koje se nikada neće dogoditi. Nasilja je bilo previše za ovu zemlju od 1990-ih godina pa naovamo. Mi ćemo da nastavimo da čekamo te koji će pokazati malo odgovornosti i vjerujem da ćemo ipak pronaći sagovornike. Ako ne, idemo na izbore. Ovo što je Ana rekla, ona podnosi ostavku, kao predsjednik imam obavezu da ponudim nekom drugom u narednih 30 dana, ako se ispostavi da nije moguće da neko drugi ne može da napravi skupštinsku većinu, to znači da nakon mjesec dana ostaju nam ustavni rokovi od 45 do 60 dana do održavanja novih izbora. Uvijek smo spremni da se dogovaramo, ali to nije pitanje nečije partijske volje, već razgovora svih političkih činilaca, ali svakako ne mjesto gdje će manjina nadjačati većinu. Ali će se i većina truditi da bude odgovorna i da razgovara sa manjinom“, rekao je Vučić.

Sada je jasno da ćemo imati prijevremene parlamentarne izbore, kazao je predsednik Srbije i ponovio da prelazne Vlade neće biti.

Brnabić je rekla da ne misli da je sve što su radili bilo savršeno, da su neke odluke morali da donose u kratkom roku, ali misli da su rezultati neupitni, jasni i da Srbija nije nikada na ovaj način napredovala.

„Jedan od mojih legata je elektronska uprava, kada sam postala ministarka za državnu upravu, čak i matične knjige smo imali u papirnom obliku. Digitalizacija u koju je tada vjerovao jedino Vučić, od političara rijetko ko, od političara u opoziciji niko. Nije bilo sve savršeno, ali smo dali sve od sebe i mislim da imamo rezultate kojima svako od nas i od naših građana može da se ponosi“, rekla je ona.

Kako je naglasila, monstruzni zločini koji su se dogodili su nas šokirali, pogodili i duboko promijenili.

„Mislim da ova zemlja i svako od nas pojedinačno nakon takvih tragedija nikada neće biti isti. Želim još jednom da izrazim najdublje saučešće porodicama. Kao Vlada trudili smo se da zajedno sa predsjednikom, kao što uvek radimo, odmah smo usvojili određene mjere kako bi naša zemlja bila bezbjednija, kako bi dugorčno uspostavili bezbjednije društvo“, rekla je.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve