Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

Vučić dobro informisan: Najmoćnije zemlje svijeta tražiće nestanak RS-a prije proljeća

Vučić je na tom skupu ukazao da i iza jučerašnjeg upada specijalaca Rosu u Sjevernu Mitrovicu i Zvečan stoje zapadne sile, odnosno jedna velika zemlja

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je juče da “srpski narod u predstojećem periodu čekaju velika iskušenja, i to ne samo na Kosovu i Metohiji, već i u cijelom regionu, a naročito u RS-u”.

“Pred nama je težak period. Biće ogromni pritisci na Republiku Srpsku. Najmoćnije zemlje svijeta tražiće nestanak Republike Srpske prije proljeća, a sve to pada na pleća Srbije”, rekao je Vučić na sastanku sa kosovskim Srbima u Raškoj, organizovanom zbog akcije specijalaca Kosova na sjeveru te države i ranjavanja Srećka Sofronijevića (36).

Vučić je na tom skupu ukazao da i iza jučerašnjeg upada specijalaca Rosu u Sjevernu Mitrovicu i Zvečan stoje zapadne sile, odnosno jedna velika zemlja.

On nije želio da kaže koja je to zemlja, ali je naveo da je riječ o sili koja pripada zemljama “Kvinte” i nije dio EU.

NATO: Samo su SPROVODILI ZAKON…

NATO jučerašnju operaciju kosovske policije vidi kao “akciju sprovođenja zakona”, prenose kosovski mediji. Prema navodima “Kohe” misija KFOR-a na Kosovu bila je upoznata sa događajima i u komunikaciji sa vlastima.

Zvaničnik NATO-a rekao je za Radio Slobodna Evropa da “kosovska policija sprovodi operaciju sprovođenja zakona na cijelom Kosovu” i da je misija KFOR-a pod vodstvom NATO-a u stalnoj komunikaciji sa svim relevantnim institucijama na Kosovu i sa predstavnicima međunarodne zajednice.

U odgovoru zvaničnika NATO- a ponavlja se da je i ta sveobuhvatna misija Sjevernoatlantske alijanse na Kosovu “ostaje u potpunosti usredsređena na svakodnevnu primjenu mandata UN-a, prema Rezoluciji 1244 iz 1999. godine, i nastavlja da pruža mirno, sigurno okruženje” i slobodno kretanje za sve zajednice koje žive na Kosovu.

U reakciji ovog zvaničnika NATO-a navodi se i da “KFOR nastavlja pomagati u primjeni najnovijeg sporazuma o eskalaciji tenzija koji su postigli Beograd i Priština u okviru dijaloga koji je omogućila EU”.

Osmani: Kriminal ne priznaje etničku pripadnost, ti dani su prošli…

foto N1

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani rekla je da se jučerašnja akcija kosovske policije protiv krijumčarenja ne može nazvati “akcijom na sjeveru”, jer se prema njenim riječima odvijala u različitim djelovima Kosova i da kriminal i kriminalne grupe ne priznaju etničku pripadnost.

„Borba protiv organizovanog kriminala je beskompromisna i o njoj se ne može pregovarati. Pregovarati i praviti kompromis sa kriminalom znači postati njegov dio. Stoga se današnja akcija kosovske policije i carine, ovlašćenih od strane pravosudnih institucija, ne može nazvati ‘akcijom na sjeveru’, jer je to bila akcija u različitim djelovima Kosova, protiv osoba različite etničke pripadnosti, sa zajedničkim imeniteljem borba protiv šverca i organizovanog kriminala“, napisala je Osmani na Fejsbuku.

Rekla je da je u prošlosti organizovani kriminal bio multietnički, da je imao političku podršku ali, kako je navela, „ti dani su prošli“.

Osmani je poručila Evropskoj uniji da „sada kada je borba protiv kriminala stvarna, beskompromisna i o kojoj se ne može pregovarati, očekuju da će EU ostati vjerna vrijednostima vladavine prava koje predstavlja“.

Policija Kosova je juče ujutru izvela, kako je saopštila, „akciju protiv mreže krijumčara u više regiona na Kosovu u kojoj je uhapšeno osam osoba, među kojima i jedna srpske i jedna bošnjačke nacionalnosti“.

Kosovska policija saopštila je da je u ovoj akciji zaplijenjena roba “prokrijumčarena u iznosu od stotina hiljada eura, koja služi kao materijalni dokaz, a koja se nalazila na različitim lokacijama, poslovnim prostorima, skladištima itd.”

Kosovska policija saopštila je da je osam osoba uhapšeno i zadržano.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
14.10.2021-13:25 13:25

Obratite paznju na ljigave staromodne i ubudjale forse Pizdoustog. On nece da kaze koja je to jedna velika zapadna zemlja koja stoji iza svega toga sto je ROSU upao u Sjevernu Mitrovicu ali naglasava sa drugim rijecima da je to jedna zemlja Kvinte koa nije clanica EU a to razimiju cak i oni najgluplji ljudi srbistana o kome se tu radi, Velika Britanija naravno to im Vucko servira na svij nacin. Vuckovo lajanje na zvijezde postaje pomalo staromodno. Hvala na paznji.

Ha20
14.10.2021-13:30 13:30

Ali ih je onaj bolesnik Dodik upozorio da ako kojim slucajem ukinu R:S onda ce se on balvan prikljuciti srbistanu a kako ce to izvesti je pitanje njegovog psihickog stanja koje se pogorsava iz dana u dan i ko ce da brani to prokljucenje, njegova djeca sigurno nece a ako ima drugih budala naka izvole zlu ne trebalo. Hvala na paznji.