Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija, u skladu s odlukom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, u potpunosti podržava dijalog Beograda i Prištine pod okriljem EU i da se opredijeljenost Srbije ka evropskoj budućnosti ne može odvajati od evropskog pokroviteljstva u tim razgovorima.

Aleksandar Vučić

Sve teme o kojima se razgovara su veoma bolne, ma kako težili kompromisnim rješenjima i nikada ne mogu biti laka i jednostavna za našu Srbiju, rekao je Vučić poslije razgovora sa izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i naveo da očekuje vrlo brzo nastavak dijaloga sa Prištinom, možda već u julu.

Vučić je rekao da Lajčak svojom znanjem i integritetom može da garantuje nezavisnost u posredovanju.

On je ocijenio da nijedno rješenje ne može da bude lako za Srbiju i da kada krenu razgovori neće biti lakih pitanja, da će obezbijediti budućnost svim građanima Srbije, zaštitu spomenika Srpske pravoslavne crkve i zaštitu srpskog naroda na Kosovu.

On je istakao da Srbija u razgovore ulazi u dobroj vjeri, ali da to očekuje i od druge strane, a ne samo da Priština isporučuje svoje zahtjeve.

Vučić je rekao da želi da razgovara i o formiranju Zajednice srpskih opština.

Izrazio je nadu da će se postići kompromis.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve