Srbija nije u poziciji da ne odlazi na razgovore, kaže predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

U Bijeloj kući o Srbiji i Kosovu 2. septembra

Kako je rekao, ne zna zašto je Ričard Grenel upotrebio riječ pregovori umjesto razgovori, to je pitanje za njega.

“Treba još više da razumijemo težinu naše pozicije, jer Amerikanci smatraju da su Kosovo i Srbija dvije nezavisne države”, rekao je Vučić.

Isti slučaj je i sa većinom zemalja iz Evropske unije.

”Njemačka je toliko nadmoćna i dominantna u EU, da to nikada nije bilo slučaj”, kaže predsjednik Srbije, istakavši da se pregovori vode pod pokroviteljstvom EU, a da je Njemačka u tome dominantna.

Kaže i da Albanci u Vašington odlaze da sebe predstave kao nezavisnu državu, iako ih mi tako nećemo nikada tretirati.

”To sam rekao i Avdulahu Hotiju. Rekao sam im da se malo zaustave”, istakao je predsjednik Srbije.

Specijalni izaslanik američkog predsjednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, objavio je danas da će se predstavnici dvije strane sastati 2. septembra u Bijeloj kući.

“Srećni smo što možemo da objavimo da će se lideri Kosova i Srbije sastati u Bijeloj kući radi pregovora 2. septembra”, napisao je Grenel na svom Tviteru.

Razgovor zakazan u Bijeloj kući, koji je trebalo da se održi 27. jula otkazala je prištinska strana, a nakon što je Specijalno tužilaštvo u Hagu podnijelo Specijalizovanim vijećima Kosova na ispitivanje optužnicu protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija zbog ratnih zločina.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
gagi
14.08.2020-17:14 17:14

Najgora stvar je kad cojek sam sebe laze ili ubjedjuje u nesto sto je stvarnos,a to je da Srbija i Kosovo nijesu dvije drzave,jesu Vucko casti mi,bilo i ostalo nego to “objasni”svojemu narodu da ne blesave “Kosovo srce Srbije”ili ne daj Boze da je Crna Gora srpska drzava.Ovo potonje malo morgen.