Nepoznati piromani potpuno su uništili preduzeće “5D” porodice Ugričić iz sela Prevalac kod Vranja, čije je sjedište u susjednom selu Panevalje, kada su im noćas oko 2 sata zapalili devet kamiona, dvije građevinske mašine, kao i dio asfaltne baze. Šteta se procjenjuje na preko pola miliona eura.

Foto: JUGMEDIA.RS/PRIVATNA ARHIVA

Naime, radi se o porodičnoj firmi sa oko 70 zaposlenih.

“Radili smo dobro i pošteno, dobijali poslove na tenderima. Sav beton novog autoputa od Grdeličke klisure do Vranja smo mi napravili i dobili sve moguće pohvale od od stranaca sa raznih dionica, od Španaca, Bugara i drugih”, priča za Jugmediu PR firme Sonja Ugričić i snaha te porodice.

U policiji kažu da im je oko dva sata jutros prijavljeno da je došlo do paljenja objekta, kamiona i druge mehanizacije privatnog preduzeća, te da je policija odmah po prijavi izašla na lice mjesta, kao i ekipa Vatrogasno-spasilačke jedinice koja je ugasila požar.

O tom slučaju je, kažu, obaviješteno Osnovno javno tužilaštvo u Vranju koje je naložilo uviđaj.

Preduzeće je bilo osigurano, ali to u ovoj situaciji Ugričićima ništa ne znači.

“Sada sve moramo iz početka”, priča i plače mlada žena.

Ona objašnjava kako je došlo do upada i paljevine.

“Njih trojica su upala pod maskama. Jedan je prišao čuvaru i uperio mu pištolj u glavu, dok su dvojica, pretpostavljamo molotovljevim koketlima, posuli sve benzinom, zapalili i otišli. Mi smo plamen primijetili jer stanujemo kilometar od baze. Moj suprug je bos istrčao iz kuće i sa nekim radnicima koji su dotrčali gasio požar, ali uzalud, sve je otišlo”, priča Ugričić.

Kaže da ne zna ko je mogao da počini ovakav zločin.

“Nikome se nismo zamjerili, baš nikome. Cijelo jutro nas zovu prijatelji sa svih strana”, kaže ona.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve