Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
Rubrika:

Vlasi: Vučić koristi istu politiku kao Milošević kako bi se dodvorio Zapadu

''Podršku mu pružaju premijeri Crne Gore i Albanije''

Aleksandar Vučić je još jednom potvrdio da je političar koji je iznikao iz škole Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja, koja je u vrijeme tog režima pobila 13.000, a protjerala 800.000 Albanaca sa Kosova, poručio je advokat i kosovski Azem Vlasi.

Vlasi je kazao da komentari o Kurtiju koje je iznio Vučić, očigledno govore o tome kako on zamišlja rješenje krize sa Kosovom.

”Vučić nikada nije izrazio žaljenje zbog toga što se desilo, i sad je njemu izletjelo iz usta ono što misli, da Albance treba primiriti i rešiti pitanje „srpskog Kosova“ – ili Albanci u zatvor, ili preko granice, ili ubijeni”, navodi Vlasi.

On naglašava da Kurti nikada u ruci nije imao pušku ili pištolj, niti je bio pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova, već da je uhapšen zbog organizovanja protesta, te da je dekretom, u dogovoru sa autoritetima Ujedinjenih nacija, oslobođen i vraćen na Kosovo.

-Vučiću je danas žao što nije Kurti i svi Albanci zadržani u zatvoru. Ista politika kao iz Miloševićevog vremena, kada je proglašeno vanredno stanje na Kosovu jer su imali većinu u predsjedništvu SFRJ, kada sam ja uhapšen sa 600 Albanaca, kada smo branili legitimnu ustavnu autonomiju Kosova. I onda Milošević i njegovi sljedbenici i mediji su proglasili da je u Srbiji stanje u redu, da je Srbija zavladala Kosovom. To je ta ista politika – objašnjava Vlasi.

Ističe i da se u Skupštini mogu vidjeti iste slike kao i prije 30 godina, kada se Milošević, kako navodi, prodavao Zapadu kao bolja varijanta.

”Hoće Zapadnjacima da kaže: vidite ko mi je alternativa u Skupštini, pa vidite isplati li vam se da vršite pritisak na mene”, ocjenjuje on.

Vučiću nije cilj Otvoreni Balkan, kao projekat šest država, već da Balkan bude otvoren za uticaj Rusije, smatra Vlasi.

Podršku mu pružaju premijeri Crne Gore i Albanije, Dritan Abazović i Edi Rama, koji će, kako navodi, nekada morati da plate računicu za partnerstvo sa Vučićem.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve