Ponedjeljak, 25 Septembra, 2023
Rubrika:

Vlada Srbije: Memorijal u Ribnikaru, u školi nije bilo vršnjačkog nasilja prema K.K.

Osnovna škola Vladislav Ribnikar nastavlja sa radom, s tim što je naložena rekonstrukcija, a poslije rekonstrukcije napraviće se i memorijalni dio

Nakon obavljenog vanrednog inspekcijskog nadzora u Oglednoj osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, potvrđena su saznanja Centra za socijalni rad, Ministarstva prosvjete i Ministarstva za brigu o porodici, da u ovoj školi nije bilo vršnjačkog nasilja u odnosu na maloljetnog K.K, saopšteno je iz vlade Srbije

“Upravo zato molimo sve medije da se prema ovoj informaciji odnose sa dužnom pažnjom i da ne objavljuju neprovjerene i nepotvrđene informacije, jer se time nastavlja proces traumatizacije djece i roditelja“, poručila je vlada Srbije.

Iz vlade su zahvalili roditeljima, nastavnicima i svim zaposlenima u obrazovnom sistemu na razumijevanju i podršci.

Inače, Vlada Srbije naložila je Ministarstvu prosvjete da se drugo polugodište školske 2022/23. godine za sve učenike osnovnih i srednjih škola u cijeloj zemlji završi 6. juna, što znači da do tada treba da budu zaključene sve ocjene, piše u dokumentu u koji je N1 imao uvid. Dodaje se da škole najkasnije do 20. juna održavaju vannastavne aktivnosti koje između ostalog podrazumijevaju i nastavu u prirodi.

U dokumentu se dodaje da Osnovna škola Vladislav Ribnikar nastavlja sa radom, s tim što je naložena rekonstrukcija, a poslije rekonstrukcije napraviće se i memorijalni dio.

“Naš obrazovni sistem stvoren je sa ciljem da svim učenicima pruži adekvatnu podršku, ohrabruje ih na putu učenja i omogući im da rastu u zdrave, svjesne i odgovorne pojedince. U ovom trenutku, važnije je nego ikada, da se usredsrijedimo na ono što je najbolje za našu djecu, jer ona zaslužuju našu potpunu podršku, ljubav i brigu. Vodeći računa upravo o tome, Vlada Republike Srbije je zbog tragedija koje su duboko pogodile čitavo društvo, donijela odluku da se školska godina završi 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji“, navodi se u saopštenju vlade.

Dodaje se da škole mogu da nastave da rade do 20. juna, za učenike koji to žele.

“U tom periodu mogu se realizovati dopunska, dodatna i pripremna nastava, nastava u prirodi, kao i drugi oblici obrazovno-vaspitnog rada, sa ciljem podsticanja socijalnih i emocionalnih vještina učenika i aktivnosti na teme tolerancije, empatije, zajedništva, podrške i zahvalnosti. Bitno je napomenuti da će svi učenici koji ne budu zadovoljni svojim uspjehom, dobiti priliku da do 20. juna poprave ocjene na lični zahtjev“, piše u saopštenju.

Izvor N1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve