Četvrtak, 23 Marta, 2023
Rubrika:

Velika bruka šefa SPC: Porfirije na slavi kod ozloglašenog Pahomija

Kako je prenio lokalni medij Vranjski online magazin, brojne zvanice iz crkvenog miljea i društveno – političkog života juga Srbije danas su u Vranju, kako bi kontroverznom vladiki čestitali slavu

Šef svetosavske sekte, poznate pod akronimom SPC Porfirije Perić danas je posjetio Vranje kako bi prisustvovao krsnoj slavi osvjedočenog pedofila i seksualnog manijaka vranjskog vladike Pahomija, protiv kog se, između ostalog vodio sudski postupak zbog seksualnog zlostavljanja tri maloljetna dječaka, kao i jednog punoljetnog.

Kako je prenio lokalni medij Vranjski online magazin, brojne zvanice iz crkvenog miljea i društveno – političkog života juga Srbije danas su u Vranju, kako bi kontroverznom vladiki čestitali slavu.

Ko je vladika Pahomije?

Četvorica mladića su 2002. godine optužili Tomislava Gačića (Pahomija) za seksualno zlostavljanje u periodu od 1999. do 2002. u službenim prostorijama Eparhije vranjske, a krivične prijave protiv njega podnijeli su 31. decembra 2002. godine.

Trojica mladića tada su imala manje od 14 godina, a jedan je bio stariji. Sudski postupak je vođen za trojicu oštećenih.

Za cio skandal se saznalo 8. januara 2003. godine, kada su mladići u svojim svjedočenjima naveli da ih je vladika pipkao, mazio, tjerao ih da se „druže“, što su oni odlučno odbili.

Poslije višegodišnjeg postupka Pahomije je oslobođen 2006. godine, a Vrhovni sud Srbije je 2007. konstatovao da je bilo propusta u radu nižih sudova, međutim njegova presuda bila je deklarativnog karaktera i nije mogao da se ponavlja postupak.

Finansijske malverzacije – „Svijeće tjerao da prodajemo po 900 dinara, ne libi se ničega da dođe do prokletih para“

Crkveni odbornici Eparhije vranjske uputili su početkom maja 2009. godine pritužbu vrhu Srpske pravoslavne crkve (SPC) na rad Pahomija. U njoj su naveli da je Pahomije prevazišao sve mjere, te da nije to što jeste, narod bi bio primoran da takvog izbaci na velika vrata napolje.

„Naime, pored svih afera, a možda i krivičnih djela što je najvjerovatnije počinio, ali to neka mu dragi Bog sudi na onom ili ovom svijetu, nama nije namjera da o tome pišemo, već o njegovom ponašanju, kao i o radu na uništenju svih crkvi na teritoriji koju on vodi“, navode u pritužbi.

Tako navode da je nakon smrti igumana manastira svetog Prohora Pčinjskog Pajsija, episkop Pahomije navodno zapustio sve manastire osim ženskih.

„Svi koji su došli monasi, iskušenici, a njih je bilo oko 20-30 pobjeglo je lično od episkopa Pahomija. Što je strašnije i crna slika njegovog rada to je da je od njegovog dolaska opustošio sve crkve – uveo je namet, izmišljene fondove da bi sve prihode od crkve što uberu u toku godine za svoje potrebe, tj. održavanje istih uzeo za tobož eparhiju“, naveli su odbornici.

Vučić daje orden pedofilu i seksualnom manijaku u mantiji Pahomiju

Vučić mu uručio orden

Pahomije je u februaru prošle godine u ime manastira Prohor Pčinjski primio Sretenjski orden prvog stepena u Palati Srbija u Beogradu. Orden je dodijeljen manastiru za naročite zasluge u očuvanju i njegovanju pravoslavlja i tradicije srpskog naroda povodom 950 godina postojanja.

Orden mu je uručio predsjednik Srbije,  Aleksandar Vučić.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
02.01.2023-15:38 15:38

…BRAVO !
To je SS Srbije – bravo Prle !

Merlin
03.01.2023-12:10 12:10
Reply to  RIR

Kakve ti veze imaš sa SPC kada nisi njen vernik niti si Srbin ? Drži se ti druga Tita ljubičice bele.

Tara
02.01.2023-17:06 17:06

Peric..i ovaj pop Micovic..se ne razlikuju..njima treba zabraniti djelovanje u drzavi CG!

Merlin
03.01.2023-12:11 12:11
Reply to  Tara

Kakve ti veze imaš sa crkvom i popovima kada si muslimanka ?

Bella
03.01.2023-15:14 15:14
Reply to  Merlin

Jesi li joj drzao svecu, pope. Sektasi raspali. Treba vas spaliti, mafijasi jedni.

Seoca
02.01.2023-18:59 18:59

Ko zna kakve sve gadosti rade kad se sastanu zajedno, pi! Mijenjaju iskustva kako treba raditi “sitno kaludjerski” uz pričest, “grupna tuširahja i podizanja sapuna”? Pa se onda jedan drugome “ispolijevaju” dobro i zahvale Dražinom Frontu DF, Milačiću, Porfiriju i Zadrugi za “duhovne kontakte “!!

Merlin
03.01.2023-12:12 12:12
Reply to  Seoca

Zamisli kakve gadosti rade lgbt građaneri kada se sastanu zajedno. Sigurno se tuširate zajedno posle gej parade. :)