Uklonjena zastitna ograda ispred Predsjedništva Srbije

Radnici “Beograd puta”, naime, uklonili su zaštitnu ogradu ispred zgrade Predsjedništva na Andrićevom vijencu, po nalogu  Vučića, nakon što su tokom protesta “1 od 5 miliona” demonstranti pokušali da nasilno uklone bezbjednosnu barijeru i uđu u zgradu, u kojoj je sjedište predsjednika Republike

Sjedište predsednika Republike Srbije od jutros je, bez zaštitnih barijera.

Foto: RAS Srbija

Radnici “Beograd puta”, naime, uklonili su zaštitnu ogradu ispred zgrade Predsjedništva na Andrićevom vijencu, po nalogu  Vučića, nakon što su tokom protesta “1 od 5 miliona” demonstranti pokušali da nasilno uklone bezbjednosnu barijeru i uđu u zgradu, u kojoj je sjedište predsjednika Republike.

To znači da će građanima sada praktično biti omogućen pristup do samog ulaza u zgradu Predsedništva.

Savjetnica za medije predsjednika Republike Suzana Vasiljević rekla je da je to, inače, protivno svim bezbjednosnim preporukama i zakonu, ali, kako kaže, građani će sada moći da priđu do samih vrata da se ne bi pravila fama od događaja, kakav se odigrao ispred Predsjedništva u subotu uveče.

“Ovo je jedinstven primjer u svijetu, ali da probamo da pokažemo kako Srbija može i kako je Srbija demokratska zemlja, koja je otvorila prostor oko zgrade. Nadamo se da će svi umjeti to da poštuju i da će se sa poštovanjem odnositi prema objektima koji su simbol države”, rekla je Vasiljević.

Ponovila je da će, po nalogu predsjednika, sam ulaz ubuduće obezbjedjivati pripadnice specijalne jedinice Kobre, sa oznakama i, vjerovatno, u vojnim unoformama, kako ne bi bilo spekulacija o tome ko obezbjedjuje zgradu.

“Ovu zgradu jedino i isključivo obezbjedjuju pripadnici specijalne jedinice Kobre, kao i u prošlu subotu”, podvukla je Vasiljević.

Komentari

avatar