Uhapšena specijalna tužiteljka Sjeverne Makedonije

Prema pisanju medija, policija je prije podne blokirala ulicu u kojoj je kuća Janeve u skopskom naselju Kozle i pretresa je, a Janeva je odvedena u Specijalno tužilaštvo kojim formalno rukovodi

Policija je danas u Skoplju uhapsila specijalnu tužiteljku Katicu Janevu po nalogu Tužilaštva Sjeverne Makedonije za organizovani kriminal.

Katica Janeva (Foto: B. Grdanovski)

Prema pisanju medija, policija je prije podne blokirala ulicu u kojoj je kuća Janeve u skopskom naselju Kozle i pretresa je, a Janeva je odvedena u Specijalno tužilaštvo kojim formalno rukovodi.

Pripadnici policije su pred zgradom Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore, na parkingu je policijski kombi, a ulaz u zgradu nije dozvoljen.

Državni tužilac Sjeverne Makdonije Ljubomir Joveski izjavio je danas da je istraga u slučaju ‘Reket’ proširena na specijalnu tužiteljicu Katicu Janevu i da je da je od suda zatraženo da joj bude određen pritvor.

On je novinarima rekao da je do sada utvrđeno da je Janeva iskoristila položaj i ovlašćenja i drugim osobama obezbijedila izuzetnu materijanu korist.

“Do sada obezbjeđeni dokazi potvrđuju da se isključivo radi o krivično-pravnom slučaju koji ne treba politizovati ili povezivati sa osobama iz drugih država. Naglašavam da nema nijedne indicije da su nezakonito prikupljenja sredstva završila kod domaćih ili stranih političara”, rekao je Joveski.

Janeva je prošle sedmice ponudila ostavku nakon što su lokalni mediji pisali o njenoj navodnoj umiješanosti u prevaru da se izvuče novac od lokalnog preduzetnika kojeg Tužilaštvo optužuje za korupciju.

Komentari

avatar