Utorak, 21 Marta, 2023
Rubrika:

Uhapšen HDZ-ov župan Dekanić i troje policajaca: Sumnja se da su prikrili saobraćajnu nesreću

Dekanić je tvrdio da je siguran da će istraga koja je potom pokrenuta potvrditi njegove reči te da njegova ostavka nije na stolu. Tvrdio je i da je cijela situacija ispolitizovana jer mu neko smješta i pokušava da isprovocira njegovu ostavku

Na području Vukovarsko-sremske županije u 6 sati ujutro počela je policijska akcija u kojoj je uhapšen HDZ-ov župan Damir Dekanić. Hapšenja su, nezvanično, povezana sa saobraćajnom nesrećom u kojoj je Dekanić učestvovao prije skoro godinu dana kod Cerne.

Uz Dekanića, kako se saznaje, uhapšeni su policijski šef smjene koji je tada bio na dužnosti, policajka koja je obezbjeđivala mjesto nesreće i policajac koji je vodio uviđaj.

Pijana nesreća koja je postala najveća misterija hrvatskog pravosuđa

Od nesreće u kojoj je pijan učestvovao HDZ-ov župan Vukovarsko-sremske županije prošlo je gotovo godinu dana. I dok je on tvrdio da je bio tek suvozač, kao što je zaključeno i u policijskom izveštaju, mediji su prenosili tvrdnje svedoka da je Dekanić nesreću izazvao kao vozač u službenom automobilu.

Ipak, iz današnjeg hapšenja čini se da je pijan nesreću, kako se i sumnjalo, izazvao upravo Dekanić. Iz hapšenja troje policajaca može se zaključiti kako je istragom utvrđeno da su prikrili stvarne informacije o nesreći.

Podsjetimo, nesreća se dogodila sredinom aprila prošle godine, a iako je u početku tvrdio da nije on upravljao vozilom, svedoci koji tvrde da je te večeri njih skoro udario autom, ali i oni koji su se našli na mjestu nesreće, kažu da je upravo Dekanić bio za volanom. Rekli su i da je iz auta isteturao vidno pijan, a policija je kasnije izvijestila da je u krvi imao 1.44 promila alkohola.

Dekanić je tvrdio da je siguran da će istraga koja je potom pokrenuta potvrditi njegove reči te da njegova ostavka nije na stolu. Tvrdio je i da je cijela situacija ispolitizovana jer mu neko smješta i pokušava da isprovocira njegovu ostavku.

Izvornova.rs

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve