Ponedjeljak, 25 Septembra, 2023
Rubrika:

Ugljanin: Nećemo dozvoliti nasilje ”velikosrpskih jastrebova”

“Svaka izjava da su Bošnjaci srpska manjina ide u kontekst nastavka genocidne politike nad Bošnjacima na Balkanu. Mi smo starosjedelački autohton narod u Sandžaku, svoj na svojoj zemlji”, istakao je Ugljanin

Predsjednik SDA Sulejman Ugljanin rekao je da SDA na okruglim stolovima vlasti i opozicije u Beogradu predlaže da na idućim izborima Sandžak bude zasebna cjelina.

Sulejman Ugljanin

On je na konferenciji za novinare rekao da oni insistiraju na onome što je sadržano u platformi stranke, a to je organizovanje izbora za organe Sandžaka, kao i definisanje jedinstvenog medijskog prostora Sandžaka.

“Ukoliko se naši prijedlozi ugrade u budući izborni sistem Srbije normalna je stvar da ćemo ići na izbore, jer normalni ljudi kada daju dobar prijedlog očekuju da on bude prihvaćen. Međutim, ukoliko on ne bude prihvaćen mi nećemo dozvoliti da i dalje velikosrpski jastrebovi organizuju političko i drugo nasilje na ovim prostorima”, rekao je Ugljanin.

On se nada da će Evropska unija, Ujedinjene nacije, međunarodna zajednica i “normalne snage” u Srbiji na idućim izborima imati razumijevanja i da će građani Sandžaka konačno uspostaviti vlast na tom prostoru, na kome su autohtoni.

“Svaka izjava da su Bošnjaci srpska manjina ide u kontekst nastavka genocidne politike nad Bošnjacima na Balkanu. Mi smo starosjedelački autohton narod u Sandžaku, svoj na svojoj zemlji”, istakao je Ugljanin.

On je dodao da platforma SDA Sandžaka za rješavanje statusa Bošnjaka i regije Sandžak, koju je na nedavnoj skupštini stranke jednoglasno usvojilo 800 delegata, predstavlja rješenje za sve probleme i odgovor na sva pitanja.

IzvorB92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve