Građani koji su se večeras okupili ispred Skupštine Srbije, nezadovoljni ponovnim uvođenjem policijskog časa, probili su vrata parlamenta i ušli u zgradu, javlja Nova.rs.

Foto: Nova

Demonstrani su izašli iz hola Skupštine, a ispred skupštine je veliki broj građana, od Trga Nikole Pašića skoro do Tašmajdana.

Policija, kako prenosi Nova, bila je građane koji su bili u holu pendrecima, gurala ih napolje i poslije desetak minuta izgurali ih iz zgrade Skupštine.

Više stotina građana okupilo se večeras na raskrsnici Takovske, Kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra zbog najave da će u petak biti uveden policijski čas kako bi se suzbilo širenje koronavirusa. Građani su zaustavili saobraćaj pored platoa ispred Narodne Skupštine Srbije.

Građani uzvikuju “Vučiću lopove”, “Ostavke”, lupaju u šerpe. Na protestu pojavila se policija, a građani naizmjenično propuštaju vozila. Oni pozivaju da se ispred skupštine okupe studenti i svi oni kojima je kako kažu stalo do budućnosti svoje zemlje.

Okupljeni pozivaju građane da im se pridruže i da se već večeras probije policijski čas.

Foto: N1

Kako javlja portal Nova.rs okupljeni građani su probili ogradu ispred skupštine, dim je na sve strane, uzvikuju “Izdaja , izdaja”, “Vučiću zlotvore! ” Bijesni građani su se okupirali na stepenicama na glavnom ulazu u skupštinu.

Građani se, kako javlja Nova, okupljaju i u Novom Sadu.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve