Srijeda, 27 Septembra, 2023
Rubrika:

Turska će poslati trupe na Kosovo do 5. juna

U tom kontekstu je naglašeno da se pomno prate i dešavanja na Balkanu, gdje postoje zajedničke istorijske i kulturne vrijednosti sa Turskom

Ministarstvo odbrane Turske saopštilo je da je nakon događaja na Kosovu, na zahtjev Komande združenih snaga NATO-a, raspoređen bataljon turskih specijalaca, te su počele pripreme da se turski vojnici prebace u kasarnu “Sultan Murat” na Kosovu do 5. juna.

U pisanoj izjavi ministarstva u vezi sa dešavanjima na Kosovu, navedeno je da Turska nastavlja da doprinosi regionalnom i globalnom miru i stabilnosti u okviru svojih Ujedinjenih nacija, NATO-a, Evropske unije i Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE).

U tom kontekstu je naglašeno da se pomno prate i dešavanja na Balkanu, gdje postoje zajedničke istorijske i kulturne vrijednosti sa Turskom.

“Turska pokazuje konstruktivan stav i poziva na uzdržanost strane za rješavanje nedavnih događaja u prijateljskom i bratskom sjevernom dijelu Kosova, koji štete regionalnoj sigurnosti i stabilnosti, kroz dijalog”, navodi se u saopštenju.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
03.06.2023-21:08 21:08

Ovome Turskom kontigentu mirovnjaka nece trebati “Violeta”papirna galanterija,