Utorak, 31 Januara, 2023
Rubrika:

Trajković: Vučićeve izjave kompromitacija države i institucije; Bešlin: Imenovanje Vulina način da se destabiliše region

''Predsjedniku jedne države ne dolikuje da vrijeđa žene''

Predsjedniku jedne države ne dolikuje da vrijeđa žene, kazala je predsjednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković za Gradsku RTV nakon niza uvreda koje je juče na njen račun uputio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Podsjetimo, Vučić je Trajkovićevu nazvao pogrdnim imenima, nakon odluke kosovskog premijera Albina Kurtija da je imenuje za savjetnicu novog ministra zajednice i povratak Nenada Rašića.

“Vučićeve izjave predstavljaju kompromitaciju institucije i države na čijem je čelu. Onakve etikete potpuno su bile u funkciji nečega što je lov na mene, on je čovjek koji nikada ništa nije radio, živio je od etiketiranja i prodavanja magle, čovek koji samo maltretira građane svoje zemlje”, kaže Trajković.

Ističe da je dugo sigurnosno ugrožena, posebno od kada je ubijen Oliver Ivanović.

“Ja ne dozvoljavam da se zaboravi i da se nekako zataška ubistvo Olivera Ivanovića”, ističe Trajković.

Uvrede koje su upućene Radi Trajković samo su dokaz da Vučić vodi politiku linča koja poziva na nasilje, smatra istoričar Milivoj Bešlin.

“On je ovim definitivno pozvao na linč Rade Trajković i doveo u pitanje njenu bezbednost. Posebno ako znamo kako je sprovođen linč protiv ubijenog Ivanovića, i medijska satanizacija, koja se završila njegovim ubistvom”, objašnjava Bešlin.

Bešlin se osvrnuo i na imenovanje Aleksandra Vulina za čelnog čovjeka BIA.

“To je još jedno dodatno zbližavanje Rusije sa Srbijom, tačnije nije zbližavanje već definitivno znak da će se bezbednosnom agencijom Srbije u stvari upravljati iz Moskve”, smatra Bešlin i upozorava da je imenovanje Vulina, koji je poznat kao promoter srpskog sveta, na ovako odgovornu poziciju jedan od načina da se destabiliše region Zapadnog Balkana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve