Srijeda, 22 Marta, 2023
Rubrika:

Trajković puštena na kućno liječenje: Posljednji dani ogolili pravo lice režima

Trajković se od četvrtka od 19.30 sati nalazila na administrativnoj liniji, na kojoj ju je srpska policija zaustavila prilikom pokušaja da se vrati u centralnu Srbiju

Rada Trajković napisala je na Tviteru da je jutros u šest sati puštena iz bolnice na kućno liječenje i da je stabilno.

“Hvala svakom od vas ko se za mene borio. To me je ojačalo. Hvala i svim političkim akterima i na Kosovu i u Srbiji koji su se decidno oglasili o torturi. Pokazali su se kao veliki ljudi”, napisala je.

Kako je navela, od režima bolje nije očekivala i dodala da su posljednji dani ogolili njihovo pravo lice.

„Proevropska maska je pala i svi sada znamo sa kim imamo posla: ljudima koji patološki mrze neistomišljenike i zloupotrebljavaju zakon da unište svakog ko im je na putu, bio on Srbin, Albanac, Hrvat… Ako se ovo desilo meni, koju javnost dobro poznaje kao nekog ko se 20 godina bori za Srbe na Kosovu, onda se isto može desiti svakom. Boli me misao na to za koliko sličnih priča javnost nije čula. Ali jedno je istina: svojim postupcima, ovaj režim se javno odriče civilizovanih vrijednosti. Jer kako jedna zemlja može raditi na regionalnoj stabilnosti, a da joj službe bezbjednosti vode nestabilni, hiroviti i bezbjednosno kompromitovani ljudi. Režim je izgubio svaki pojam za to šta je prihvatljivo u savremenoj Evropi. Jučerašnji dan je bio povratak u mračnu prošlost“, istakla je Trajković.

Ona je pozvala sve „da se suprostave ovom nazadovanju“ – svako na svoj način, dnevno i bez grama straha.

„Ma šta to (kratkoročno) koštalo. Briga me za botovske napade. Ja sa lažima o sebi živim već 20 godina. Navikla sam. Mene zanima pravda, sloboda i istina. E za to se vrijedi boriti“, napisala je na Tviteru.

Podsjećamo, predsjednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i savjetnica kosovskog ministra za zajednice i povratak Rada Trajković prebačena je u zdravstveni centar u Prokuplju, jer joj se zdravstveno stanje naglo pogoršalo. Trajković se od četvrtka od 19.30 sati nalazila na administrativnoj liniji, na kojoj ju je srpska policija zaustavila prilikom pokušaja da se vrati u centralnu Srbiju.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve