Nekoliko desetina građana okupilo se ispred pekare “Roma” u beogradskom naselju Borča, protestujući što je sin vlasnika tog objekta navodno objavio na Fejsbuku fotografiju na kojoj rukama pokazuje dvoglavog orla, simbol Velike Albanije, prenose mediji.

Blic je prenio da je sporna fotografija nastala tokom zime u centru Beograda a da je prije nekoliko dana objavljena na Fejsbuku.

Okupljeni su nosili srpske zastave i skandirali parole o Kosovu, a ispred pekare se nalazio veliki broj pripadnika Žandarmerije.

Vlasnici pekare zatvorili su se unutra, dodaje Blic, a u pekari su bile i radnice.

– Protest je u jednom trenutku izgledao kao huliganski skup, na kome je pjevano “ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji”, o paljenju džamija, a ekstremisti su na automobil vlasnika pekare stavili svinjske glave i po njemu izlijepili plakate. Nakon nekoliko sati oni su se polako razišli.

 

Balkan Insight prenio je da je oko 50 ljudi bilo ispred pekare, kao i da je spornu fotografiju objavio brat vlasnika pekare. Ta fotografija objavljena je na Instagramu još 2017, a nedavno ju je jedan korisnik Fejsbuka podijelio i na toj mreži.

Liberalno demokratska partija (LDP) osudila je danas protest građana ispred pekare „Roma“ u beogradskom naselju Borča, ocjenjujući da je u pitanju širenje mržnje prema sugrađanima albanske nacionalnosti, što predstavlja skandal i ozbiljan poziv nadležnim organima da reaguju.

Vlasnik pekare Đuraj Mon je izjavio za Insajder da je pogrešna informacija koju su prenijeli pojedini mediji, da je na fotografiji njegov sin, pošto on ima četiri godine. Ipak, muškarac koji je objavio fotografiju jeste jedan od zaposlenih u njegovoj pekari.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve