Četvrtak, 30 Novembra, 2023
Rubrika:

Svećlja: Među ubijenima u Banjskoj i nekadašnji telohranitelj Vulina

''Država Srbija je predvodnica ovog terorističkog napada čiji cilj je destabilizacija Kosova''

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja kazao je da smo juče “putem video snimka svjedočili prisustvu glavnog kriminalca i lidera terorističke akcije Milana Radoičića, da je u međuvremenu, danas potvrđeno da je jedan od poginulih u toj akciji Bojan Mijailović, tjelohranitelj direktora srpske Bezbjednosno-informativne agencije” Aleksandra Vulina, tokom njegove posjete Kosovu 2013″.

„Država Srbija je predvodnica ovog terorističkog napada čiji cilj je destabilizacija Kosova. Za to već postoji i formalna i strukturalna povezanost između umiješanosti (predsjednika Srbije) Aleksandra Vučića u napad 24. septembra u Banjskoj, Milana Radoičića, potpredsednika Srpske liste i (nekadašnjeg) tjelohranitelja Aleksandra Vulina, šefa BIA. Obojica (Radoičić i Vulin) se nalaze na crnoj listi sankcija SAD“, ukazuje Svećlja na Facebooku.

Dodaje se da su Radoičić i Vulin najbliži ljudi srpskom predsjedniku.

„Ove činjenice su još jedan dokaz da se ciljevi Srbije prema Republici Kosovo uopšte nisu promijenili od vremena Miloševićevog režima, bivšeg ministra propagande tog režima, sada predsjednika sadašnjeg režima u Srbiji. I najveći optimisti koji su do sada lagali sebe o promjenama u ovoj državi ovih dana su uvjereni u suprotno. Još jednom želim da izrazim zahvalnost Kosovskoj policiji tog dana, kao i na neviđenom profesionalizmu, akciji u kojoj nije povrijeđen nijedan civil“, poručio je Svećlja.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Krsto
27.09.2023-16:52 16:52

Vuline ko ce sad d voziti salatu iz Jovanjice za tebe?