Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Studenti opet blokirali zgradu Rektorata u Novom Sadu

Rektorat danas ni nije radio, a studenti su se progurali pored obezbjeđenja i na taj način ušli

Studenti iz neformalne grupe “STAV” ponovo su blokirali zgradu Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, veče pred ponavljanje izbora za studentski parlament na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Izbori za studentski parlament na Filozofskom fakultetu ponovo su, protivno pravilniku o sprovođenju izbora, najavljeni u zgradi Rektorata, za 1. jul.

Studenti iz grupe „STAV“ koji već mjesecima blokiraju ove izbore zbog, kako tvrde, nefer uslova i jer postoji samo jedan kandidat koji je na čelu parlamenta godinama unazad, oko 21:15 ušli su u zgradu Rektorata.

Rektorat danas ni nije radio, a studenti su se progurali pored obezbjeđenja i na taj način ušli.

Oni se trenutno nalaze u zgradi, a policija i novinari su na licu mjesta. Ispred Rektorata nalazi se i student prorektor, kao i nekoliko studenata iz Saveza studenata, jedinog kandidata na ovim izborima.

Za razliku od prethodne blokade Rektorata kad su studenti iz „STAV“-a ostali u zgradi do zatvaranja bitačkog mjesta u 16 sati, za sada su najavili da će ostati u zgradi do daljnjeg.

Podsjetimo, studenti iz neformalne grupe STAV su blokirali do sada pet puta izbore za studentski parlament. Prošli put izbori su po prvi put najavljeni u zgradi Rektorata za 13. jun, ali upravo zbog blokade nisu održani.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve