Stefanović: Uhapšeni napadači na Albance u Novom Sadu

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je novosadska policija uhapsila četiri osobe osumnjičene za napad na dvojicu mladića albanske nacionalnosti, koji su pretučeni u noći između subote i nedjelje Novom Sadu.

“Policija je poslije intenzivne višečasovne istrage identifikovala sve napadače koji su pretukli dvojicu mladića i uhapsila četiri osobe osumnjičene za ovo krivično djelo. Pronađena je i odjeća, koju su osumnjičeni nosili u nedjelju ujutru prilikom napada, što je važno za nastavak istrage”, naveo je Stefanović.

Stefanović je rekao i da će, “iako dosadašnja istraga, uključujući i razgovor sa osumnjičenima, ali i jednim od oštećenih, ukazuje da ovaj incident nije podstreknut na nacionalnoj osnovi, policija ispitati sve navode veoma detaljno i doći do potpune istine”.

Jedan od mladića, koji je pretučen i teško povrijeđen je operisan u Kliničkom centru Vojvodine i njegovo zdravstveno stanje je stabilno. To je u ponedeljak izjavio vojvođanski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković koji ga je sa predsjednikom Matice Albanaca Srbije Demom Berišom posjetio u bolnici u Novom Sadu.

Napad su osudili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, Vlada Vojvodine i najviši pokrajinski funkcioneri, kao i opozicione stranke i nevladine organizacije.

izvor slobodnaevropa.org

Komentari

avatar