Četvrtak, 8 Decembra, 2022
Rubrika:

Stanivuković: Banjaluku već tri dana finansiram iz svog džepa

Stanivuković je ranije izjavio da je, zbog neusvajanja budžeta za ovu godinu, grad u blokadi

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kazao je danas da posljednja tri dana finansira taj grad iz svog džepa.

“Nisam kravataš, nisam foteljaš. Hoćemo da platimo nešto što ne trebamo, a ne plaćamo ljude koje treba da platimo”, dodao je nakon sastanka kada je pred novinare izašao tužan i zabrinut.

Kazao je da se osjeća beznadežno.

“Neka vas za**bava. Tražite od Banjaluke nešto što nema. Ponudili smo maksimum što je moguće. Sad kažu ponudite opet novi budžet. Predlažu da se formiraju komisije da razmatraju. Nemamo vremena za komisiju”, istakao je gradonačelnik Banjaluke.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić rekao je da je radni sastanak imao dobre zaključke te kazao da “budžet nije pijaca”.

Podsjetimo, Ilić se danas sastao sa Stanivukovićem, predsjednicima gradskih odbora, šefovima klubova i predstavnicima svih političkih subjekata u Skupštini grada.

Budžet Banjaluke, težak oko 150 miliona konvertabilnih maraka, koji je predložio Stanivuković i na koji je skupštinska većina, okupljena oko SNSD-a dostavila amandmane od oko 6,5 miliona maraka tražeći pomoć za pogođene epidemijom virusa korona – privrednike, zdravstvene radnike, porodilje i ugostitelje, nije usvojen na nedavnoj sjednici Skupštine Banjaluke.

Stanivuković je ranije izjavio da je, zbog neusvajanja budžeta za ovu godinu, grad u blokadi jer, prema zakonu, nije u mogućnosti da izvrši bilo koju transakciju, te da se ne mogu isplaćivati ni socijalna davanja, aprilske plate zaposlenima u Gradskoj upravi, kao i martovske plate za više gradskih ustanova.

IzvorN1 BiH

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
04.04.2021-16:56 16:56

Koji je ovo “patriota i postenje”taman kao donje zenske gacice,smrad, odvratni i lazavcina,financira sa istim novcem koji je opljackao od gradjana Banja Luke.