Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u nastavku akcije uhapsili su Z. M. (42), crnogorskog državljanina zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična djela trgovina uticajem i falsifikovanje isprave.

Ilustracija

Prema pojedinim informacijama, riječ je o Zoranu Mrvaljeviću Mrvi, koji je od ranije poznat policiji, ali i javnosti po brojnim pucnjavama.

Podsjetimo, Mrvaljević je ranjen 2015, kada su na njega pucala trojica nepoznatih napadača i pri tome ga ranili. Takođe, Mrvaljević je napadnut i 2017.

Inače, ranije je uhapšena J. P. (39), policijska službenica Policijske uprave Novi Sad, za koju se sumnja da je dala crnogorskom državljaninu Z. M. podatke Branka Perišića iz Novog Sada, za kojeg je utvrdila da nema biometrijska dokumenta.

On se sumnjiči da je zatim pribavio falsifikovani izvod iz matične knjige rođenih, kao i knjige državljana, koje je J. P. potom iskoristila kako bi mu sredinom marta ove godine izdala ličnu kartu na ime Branko Perišić.

Osumnjičenom Z. M. po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal određeno je zadržavanje do 48 sati, dok će protiv J. P. biti dopunjena ranije podnijeta krivična prijava.

U akciji je privedena još jedna osoba za koju se sumnja da je učestvovala u izvršenju ovih krivičnih djela, a pripadnici MUP-a u saradnji sa Tužilaštvom nastavljaju dalji rad na identifikaciji svih osoba za koje su sumnja da su učestvovale u izvršenju ovih krivičnih djela.

Službenica J. P. uhapšena je, inače, u junu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična djela zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem, a uhapšeni su u istoj akciji i Novosađanin N. B. (41) i crnogorski državljanin M. V. (34) zbog krivičnih djela trgovina uticajem i falsifikovanje isprave, dok je protiv policijske službenice Z. D. (54) podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments