Nedjelja, 24 Septembra, 2023
Rubrika:

Srbija: Vojska ostaje u stanju borbene gotovosti

Naglašeno je da KFOR/NATO nije obavio svoj posao u skladu sa Rezolucijom 1244 Savjeta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova

Sednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije, posvećena najnovijim dešavanjima na Kosovu, održana je danas u zgradi Generalnog Sekretarijata predsjednika Republike.

Tokom sastanka Savjeta za nacionalnu bezbjednost dogovorene su sve neophodne bezbjednosne aktivnosti u cilju snaženja odbrambenih kapaciteta Republike Srbije.

Zbog brutalne primjene sile od strane Aljbina Kurtija i njegovih snaga prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, oružane snage Republike Srbije ostaju do daljeg u najvišem stepenu borbene gotovosti, dogovoreno je tokom sastanka Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

Naglašeno je da KFOR/NATO nije obavio svoj posao u skladu sa Rezolucijom 1244 Savjeta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović ovlašćen je da održava direktan kontakt sa komandantom KFOR, u pokušaju da obezbijedi da KFOR/NATO ispuni svoju funkciju i mandat, u skladu sa relevantnim aktima UN i zaštiti Srbe na Kosovu.

Republika Srbija biće čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve