Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su danas direktora “Dajrekt medije”, kao i dva zaposlena u službi marketinga RTS-a zbog zloupotreba, piše B92.

Oni su uhapšeni po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal. Takođe, za isto djelo sumnjiči se još jedna osoba, bivša direktorka u “Dajrekt mediji”, koja je van zemlje i za kojom je raspisana potraga.

Kako prenosi B92, policijski službenici PU za grad Beograd, Uprave kriminalističke policije, Prvog odjeljenja u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal lišili su slobode M. Đ. J. (1958), direktora službe marketinga RTS-a, M. K. (1964), šefa u službi marketinga RTS-a, i J. S. (1972), direktora “Dajrekt medija”.

Oni su privedeni na osnovu sumnji da su zloupotrebili položaj odgovornog lica (iz čl. 227. stav 3 u vezi stava 1, a sve u vezi čl. 33 i 35 KZ).

Takođe je krivičnom prijavom obuhvaćena i J. D. (1975), bivša direktorka “Dajrekt medija”, koja je van zemlje, gdje boravi već duže vrijeme. Za njom je raspisana potraga.

Podsjetimo, prije više od mjesec ministar unutrašnjih poslova Srbija Nebojša Stefanović izjavio je da tužilaštvo i policija istražuju osnove sumnje da su jedan od lidera SzS Dragan Đilas i njegovi zaposleni sa bivšim rukovodstvom RTS-a učestvovali u korupciji kupoprodaje TV sekundi.

Sačekaćemo da se ta istraga završi i ako se sumnje pokažu kao tačne, to će biti velika korupcionaška afera koja će pokazati kako se ispumpavao novac građana Srbije“, rekao je on.

“Dajrekt medija” je bila Đilasova firma, dok je nije prodao 2013, a sam Đilas je nakon izjave Stefanovića novinarima pokazao dopis generalnog direktora RTS Dragana Bujoševića u vezi sa izjavom od 18. februara, kojim se Bujošević izjasnio na zahtjev Odjeljenja za suzbijanje privrednog kriminala, gdje piše da ne može da se izjasni o navodima po pitanju štete nastale za RTS na osnovu ugovora sa firmom “Dajrekt medija”, u vezi prenosa Lige šampiona i serija “Moj rođak sa sela” i “Nepobedivo srce”.

Đilas je tada rekao i da je Bujošević u toj izjavi naveo da je od službe marketinga RTS i od ostalih službi RTS tražio da se izjasne po ovim pitanjima, a da oni smatraju da RTS nije pretrpjela štetu ugovorom sa “Dajrekt medijom”. .

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments