Selo Viča, u opštini Lučani, skoro je potpuno pod vodom. Spasilačke ekipe su na terenu, ali cjelokupno stanovništvo sela još nije evakuisano. Poplave su i u Kraljevu, a od nabujalih rijeka koje su počele da se izlivaju kritično je i u Novom Pazaru. Kiša koja jakim intenzitetom pada bez prestanka od ranih jutarnjih sati izazvala je izlivanje bujičnih vodotokova u gornjem Dragačevu.

Foto: Tanjug/Saša Petrović

Spasilačke ekipe sa mehanizacijom od ranog jutra su na terenu.

Direktor gradske službe za spasavanje izjavio je da i pored pristigle mehanizacije i spasilačkih timova malo toga može trenutno da se uradi da se priliv vode zaustavi.

Na snimcima TV Prve se vidi ogromna količina vode koja je poplavila cijelo selo. Ušla je i u kuće. Zatvoren je put Luča – Lučani, kao i državni put ka Kraljevu.

 

Zbog kiše koja od sinoć ne prestaje na području Kraljeva izlili su se bujučni potoci u Sirči, a poplavljeno je i nekoliko kuća u Sirči i Ribnici.
Proglašena je vanredna situacija za teritoriju grada. U pojedinim djelovima Kraljeva, palo je između 30 i 60 litara po metru kvadratnom, a tokom noći i jutra u pojedinim djelovima Kraljeva, nije bilo ni električne energije.

“Situacija je vrlo loša. Iz sporednih ulica kanalizacija ne prima vodu. Šahte ne mogu da prime dovoljno vode, sve se lijevo i desno razlilo. U nekim kućama ušla je i voda”, kaže jedan mještanin.

Vanredna situacija proglašena je i u opštini Knić, a kritično je i u Novom Pazaru.

Usljed obilnih padavina došlo je do izlivanja rijeka i u novopazarskom kraju. Rijeke Jošanica i Raška, kao i bujični potoci, poplavili su više kuća, plodnih oranica i oštetili puteve.

Trenutno je najkritičnije u naselju Šutenovac.

Rijeka Raška prijeti da se izlije i u samom centru grada, gdje je tokom noći bilo problema sa izlivanjem kanalizacije.

Komentari

avatar