U protekla 24 sata u Srbiji nema preminulih od korona virusa, testirano je 3.427 osoba i otkrivena su 34 nova slučaja zaraze, isto koliko i juče, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja u utorak, 26. maja.

Foto: Yalcin Sonat / Alamy

Od početka epidemije u Srbiji je registrovano 239 smrtnih slučajeva, a virus je otkriven kod 11.227 osoba.

Na respiratorima se nalazi 11 pacijenata, ukupno je hospitalizovan 631 pacijent, dok od početka do sada epidemije izliječeno 6.067 ljudi.

Procenat smrtnosti u Srbiji je 2,13 procenata, podaci su sa sajta Ministarstva zdravlja.

Zaraženo 116 korisnika ustanova socijalne zaštite

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smještaj odraslih i starih zaraza korona virusom registrovana je kod 116 korisnika i 31 zaposlenog, saopštilo je Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja 26. maja.

Ukupno je do sada izlijječeno 496 korisnika ustanova socijalne zaštite, kao i 184 osobe koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite.

U saopštenju Ministarstva se navodi da su korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procjena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smješteni u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve