Petak, 27 Januara, 2023
Rubrika:

Srbija: Napadnuti poslanik i član LSV uz prijetnje ubistvom

LSV je najoštrije osudila napad na njene članove i upitala dokle će se ohrabrivati nasilničko ponašanje prema političkim predstavnicima koji ne čine vladajuću koaliciju

Poslanik Lige socijaldemoktrata Vojvodine u Skupštini Vojvodine Saša Šućurović i član Savjeta za poljoprivredu te stranke Đurica Iličić sinoć su u Novom Bečeju napadnuti i prijećeno im je smrću, saopštila je LSV.

Kako se navodi, napad se odigrao u ugostiteljskom objektu kada im je jedan iz grupe mladića prišao i obratio riječima: „Sve ću vas političare izrešetati pištoljem“, a zatim sjeo za njihov sto i nasilnički se ponašao, dok su ga u tome podržavali ostali provokatori koji su poslanika i člana LSV gađali flašama.

LSV navodi da je napadač prethodno osuđivan za nekoliko krivičnih djela, a pored ostalog za oružanu pljačku u kojoj je ozbiljnije povrijeđen radnik benzinske pumpe u Novom Bečeju.

„Jasna namjera otvorene provokacije, zastrašivanja i nasilnog ponašanja vidljiva je i iz činjenice da su nasilnici koji su do tada sve snimali u trenutku napada pogasili kamere telefona“, navodi se u saopštenju.

LSV je najoštrije osudila napad na njene članove i upitala dokle će se ohrabrivati nasilničko ponašanje prema političkim predstavnicima koji ne čine vladajuću koaliciju.

„Očekujemo da državni organi urade svoj posao i rasvijetle činjenice ovog gnusnog napada i provokacija, kako bi se, pored ostalog, prava istina objelodanila javnosti, kojoj su pogrešno predstavljene činjenice događaja“, piše u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve