Nedjelja, 2 Aprila, 2023
Rubrika:

Srbija: Desničarske partije ispred Predsjedništva, traže da Vučić odbaci predlog za Kosovo

Predsjednik Nove Demokratske stranke Srbije, članice koalicije NADA, Miloš Jovanović, rekao je ispred Predsjedništva da će te organizacije preduzimati zajedničke akcije od sljedeće nedjelje povodom tog predloga, ali nije želio da precizira kakve

Desničarske srpske partije Koalicija NADA, pokret Dveri, stranka Zavjetnici i nekoliko udruženja i pokreta zatražili su da Srbija plan Evropske unije i SAD, takozvani “njemačko-francuski” predlog za pitanje Kosova i Metohije, odbaci u cjelini, uz ocjenu da je u pitanju “ultimatum”.

Predsjednik Nove Demokratske stranke Srbije, članice koalicije NADA, Miloš Jovanović, rekao je ispred Predsjedništva da će te organizacije preduzimati zajedničke akcije od sljedeće nedjelje povodom tog predloga, ali nije želio da precizira kakve.

Ocijenio je da je to „plan o predaji Kosova i Metohije i kapitulaciji Srbije“ i naveo da je on morao da bude odbijen jer je on „tako poražavajuć i ponižavajuć da o njemu nema šta da se razgovara“.

„To je za nas, a vjerujem i za ogromnu većinu našeg naroda, apsolutno nedopustivo. Taj plan, kada bi se prihvatio, otvorio bi niz godina nestabilnosti, niz godina ekonomskih i geopolitičkih problema, jer niko ne može da gradi budućnost na porazima i povlačenju“, naveo je Jovanović.

On je naveo da su se danas okupili ispred Predsjedništva, jer je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka za zvaničnicima EU i SAD ranije ovog mjeseca kazao da je Srbija „spremna da prihvati koncept i da radi na implementaciji predloženog sporazuma“.

„Plan je protivustavan, nema šta o njemu da se razgovara. Ovo je nedopustivo i nećemo nikome dozvoliti da ikada uzme prihvatanje u razmatranje, a kamoli da prihvati ovakav plan“, rekao je Jovanović.

Predsjednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski navela je da bi odbacivanjem tog predloga Vučić sačuvao volju većinskog stanovništva „koje mu je na izborima dalo podršku ne da potpisuje legalizaciju secesije, već da brani nepovredivost državnih granica Srbije“.

„Njemačko-francuski ultimatum otvorio je krupna i bolna pitanja. Suočili smo se sa porazom ne samo sa politikom aktuelne vlasti prema Kosovu i Metohiji, već sa potpunim debaklom njihove spoljnopolitičke retorike koja se proteklih godina i decenija oslanjala isključivo na favorizaciju EU kao pouzdanog partnera i pravog prijatelja koji je tu da podrži sve naše državne i nacionalne interese“, kazala je ona.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
SrbNaQrz
28.01.2023-22:34 22:34

Ovi nesretnjici poveli i djecu da budu brojniji….ete skupilo ih se jedva pedesetak. Junačka je to vojska srbistana :)))))

Merlin
29.01.2023-07:12 07:12
Reply to  SrbNaQrz

Junak si ti bez svoje vojske i ekonomije, pudlica stranih ambasada i nato pakta…Samo zakmeči kada se prepadneš i nato je tu da te brani. :)

Tara
29.01.2023-21:18 21:18
Reply to  Merlin

izgleda da si zaboravio srbijansku c'irilicu..??

RIR
30.01.2023-20:22 20:22
Reply to  Merlin

…Merline -ni srb ne treba vojska -koga ce srbija da napadne KAD su sve države u njenom direknom susjedstvu u NATO ili hoce opet da IM lete “tomahavke”
pa bi opet bilo”ničim izazvani nas bombardovali” …bolje jadovi da se primire /neka pričaju svašta….eto i pričaju srb pronašla ogromne količina zlata —Vučic nece da kaže GDE iz “razumljivih razloga” —TO je Srbija …hahaaaaa !