Bivši predsjednik Opštine Brus Milutin Jeličić Jutka prvostepeno je osuđen na tri mjeseca zatvora za krivično djelo nedozvoljene polne radnje nad saradnicom Marijom Lukić, presudio je danas sud u Kruševcu. Advokat Marije Lukić, rekao je poslije izricanja presude da je pao prvi politički moćnik u Srbiji.

foto printcreen

Sud nije našao nikakve olašavajuće okolnosti pošto je Jeličić do sada već tri puta osuđivan krivično uslovnim kaznama.

Sud smatra da za krivično djelo polno uznemiravanje tužilac nije pružio dovoljno dokaza. Zapravo, da ikako je Marija Lukić vještacima-policajcima davala drugi aparat sa porukama, to nje uzeto u obzir.

“Dobio je bezuslovnu kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca za nedozvoljene polne radnje. Zadovoljni smo presudom i ovo je jedan dobar pomak za pravosuđe. ‘Pravda za Mariju’ je veoma važna za Srbiju, i ona je prva žena koja je uspjela da pošalje u zatvor jednog moćnika koji se pozivao na najviše državne organe misleći da će ga zaštiti na sudu”, naglasio je advokat poslije izricanja presude.

Tužilaštvo je zatražilo jedinstvenu kaznu zatvora od sedam mjeseci zatvora, dok se Jutka se izjasnio da mu je cijeli postupak politički napakovan.

Inače, Jeličić nije prisustvovao izricanju presude, jer se nakon pauze koju je odredio sudija Aleksandar Kocić, nije ni vratio u sudnicu.

“Zadovoljna sam presudom, i pored toga što je oslobođen za krivično djelo polno uznemiravanje. I pored toga, drago mi je da je proglašen krivim. Posle dvije godine, konačno je stavljena tačka na ovaj slučaj”, rekla je Marija Lukić.

“Drugostepeni postupak će vrlo brzo donijeti postupak”, naglasio je advokat Lukić.

Prema njegovim riječima, odustalo se od vještačenja drugog telefona i zato je Jeličić i oslobođen za djelo polno uznemiravanje.

“Da smo to tražili, suđenje bi trajalo još godinu dana, i prijetilo bi da cijeli slučaj zastari. Nesporno je dokazano da je vršio pritisak na policiju i sud, da je slao batiniše na Mariju. I na završnoj riječi je pokazao bahatost i nije pokazao nikakvo kajanje”, kazao je advokat.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve