Granični prelaz Evzoni između Severne Makedonije i Grčke zvanično će biti zatvoren sve do 1. jula, rečeno je u konzulatu Srbije u Solunu.

Foto:Shutterstock

Na pitanje odakle onda vijesti o tome da će on biti otvoren od danas, iz Konzulata su odgovorili kako ima puno dezinformacija, a da je ovo zvanično.

Ova informacija Novoj.rs je potvrđena i iz grčkog konzulata u Srbiji.

“Evzoni je zatvoren, ulazak u Grčku je samo preko Bugarske i to od 23 časa”, rečeno je u grčkom konzulatu u Srbiji.

Podsjećanja radi, u odluci Vlade Sjeverne Makedonije bilo je najavljeno da će građanima Srbije dozvoliti tranzit kroz ovu zemlju, za šta će biti otvoreni granični prelazi Bogorodica/Tabanovci sa Srbijom, kao i prelaz Evzoni na granici sa Grčkom.

Kako je ranije direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA), Aleksandar Seničić, rekao za Nova.rs, građanima Srbije će biti dozvoljen tranzit kroz Sjevernu Makadoniju u trajanju od maksimalno pet sati.

“Na ulasku u Sjevernu Makedoniju se popunjava formular, a na izlasku se taj formular predaje i time utvrđuje da li ste u zemlji proveli više od pet sati. To je neka tranzitna dozvola” , objasnio je Seničić, koji je tada upozorio da bi tokom današnjeg prijepodneva trebalo da dobiju pisane potvrde, pošto su o njima zbog vikenda informisani usmeno ili iz medija.

“Mi smo od Grka, odnosno od tamošnje granične policije, dobili informaciju da će 15. juna prelaz Evzoni biti otvoren za taj tranzit, ali nam još uvijek nije stigao zvaničan papir”, naveo je direktor YUTA.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve