Subota, 1 Aprila, 2023
Rubrika:

Slovenija dobila “Trampa sa vampirskim zubima”

Zemljaci prve dame Amerike su po uzoru na statuu koju je dobila Melanija Tramp napravili drvenu statuu posvećenu američkom predsedniku ali su mu dodali i vampirske zube

Slovenci su napravili drvenu statuu američkog predsjednika Donalda Trampa, ali su napravili i jedan dodatak.

Zemljaci prve dame Amerike su po uzoru na statuu koju je dobila Melanija Tramp napravili drvenu statuu posvećenu američkom predsjedniku ali su mu dodali i vampirske zube.

Konstrukcija visoka skoro osam metara mnoge nije oduševila. Pojedini kritičari na internetu statuu su nazvali otpadom drveta. Neki kažu da Slovenci nikada nije trebalo da je sagrade.

Nije teško prepoznati mornarsko odijelo, dugu crvenu kravatu, preplanulo lice i plavu Trampovu kosu na ovoj drvenoj konstrukciji. Takođe nije teško izvući zaključke iz podignute ruke sa zatvorenom šakom ili usta ispod kojih se naziru šiljati zubi.

Prema lokalnom sportskom i kulturnom društvu koje je izgradilo lik Trumpa u slovenskom zaseoku Sela pri Kamniku sa 144 stanovnika, ova statua nije portret Trampa, već lokalna verzija Kipa slobode. Odatle šiljci Trampovoj glavi i ispružena ruka.

Kreator statue, arhitekta Tomaz Šlegl, u avgustu je počeo graditi ovu konstrukciju.

“Dizajnirao sam ovu statuu jer su ljudi zaboravili za šta se zalaže Kip slobode. Želim upozoriti ljude na porast populizma, a bilo bi teško pronaći većeg populistu od Donalda Trampa na ovom svijetu. Kao svaka statua, i ova ima dva lica. Jedno je humano i lijepo, a drugo je vampir”, pojasnio je Šlegl.

Nova statua već je privukla brojne posjetioce u slovensko selo, kao što je to uradila i statua Melanije.

Pored Amerikanaca, drvenu statuu Trampa osudili su i pojedini lokalni stanovnici govoreći kako joj nije mjesto tamo gde je postavljena.

Jedan seljanin upao je s traktorom prema statui prijeteći da će je zapaliti, prenijeli su slovenski mediji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve