Vodeći slovenački epidemiolozi, Milan Krek i Bojana Beović, tvrde da je većina importovanih slučajeva korona virusa u Sloveniji posljedica neodgovornog ponašanja mladih Slovenaca, koji posećuju noćne klubove i zabave na hrvatskom ostrvu Pagu, posebno na Zrću.

foto zrce.com

U posljednje vrijeme ponovo upozoravaju mlade ljude na opasnosti zaraze na masovnim druženjima, pa je direktor nacionalnog Instituta za javno zdravlje, Milan Krek, oštro reagovao na vijest da neki noćni klubovi na slovenačkoj obali rade suprotno uputstvima stručnjaka.

Na takvim se zabavama ne drži propisana distanca, ljudi se znoje i dišu dublje nego inače, pa oni koji su oboljeli izlučuju mnogo više virusa nego inače, kazao je Krek u razgovoru za slovenačku POP-TV.

“Na takvim su zabavama mladi fizički aktivni i udahnu više virusa koji je prisutan, dodiruju se, rukuju i grle, dakle čine sve ono što se u epidemiji ne smije”, kazao je Krek.

Sada nije vrijeme za takve zabave, kazala je za medije vodeći slovenački infektolog iz vladinog tima Bojana Beović, dodavši da je prizori iz nekih mjesta za takve zabave na slovenačkoj bali, objavljeni na Instagramu, podsećaju na ono “što se događa na Zrću”.

Hrvatski portal Index podsjeća da su njemački i italijanski mediji prije nekoliko dana objavili informaciju da se na hrvatskom ostrvu Pagu zarazilo 10 nemačkih maturanata i dve maturantkinje iz Italije, a hrvatska ministarka turizma je tim povodom izjavila da za to nema dokaza.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve